Muzej prekinutih veza za 5. rođendan daruje besplatan ulaz

Muzej prekinutih veza za 5. rođendan daruje besplatan ulaz

Danas 10. prosinca na petu godinu postojanja Muzej prekinutih veza, koji se temelji na konceptu propalih veza daruje posjetiteljima besplatan ulaz i popust pri kupovini suvenira.

“Samo u ovoj godini Muzej prekinutih veza imao je osamdeset tisuća posjetitelja, što je dvostruko više nego 2012. godine, rekla je Hini Nikolina Vulić, event manager za Muzej.

Ocijenila je kako je kontinuirani rast posjećenosti posljedica sve većeg broja turista u Zagrebu, s obzirom da čak 94 posto posjetitelja Muzeja dolazi iz inozemstva, ali smatra podjednako važnim i što se Muzej uspješno brendirao u Hrvatskoj i inozemstvu.

“Sve ove godine smo zastupljeni u medijima i ne jenjava interes za Muzej jer je ljudima bliska tema kojom se bavi, a nisu niti sve priče u postavu isključivo tužne, ima ih smiješnih i bizarnih”, napomenula je Vulić. “Muzej posvećen prekinutim vezama zapravo spaja ljude, to je nešto što nas sve obilježava, jer smo gotovo svi u životu doživjeli prekid neke vrste”, dodala je.

Po njezinim riječima, uspjeh Muzeja rezultat je i dugogodišnjeg predanog rada, koji se očituje i u činjenici da ima duže radno vrijeme od ostalih muzeja i zatvoren je samo četiri dana u godini – na Božić, Novu Godinu, Uskrs i blagdan Svih Svetih.

Postav na Gornjem gradu obišlo je tijekom pet godina 300 tisuća posjetitelja, u prosjeku njih 166 dnevno, od kojih je svaki šesti kupio neki od autentičnih suvenira koje su za Muzej osmislili vodeći hrvatski dizajneri. U povodu 5. rođendana Muzej će posjetiteljima ponuditi i popust na svoje suvenire.

U obnovljenom postavu Muzeja sada je 92 izložaka, a fundus se kontinuirano nadopunjuje, osobito na inozemnih gostovanja koji je u proteklih pet godina bilo 34, s više od milijuna posjetitelja.

Tekst/Foto: HINA

 

Leave a Reply