Gradonačelnik Bandić uveličao godišnjicu udruge “Senzori”

Gradonačelnik Bandić uveličao godišnjicu udruge “Senzori”

Gradonačelnik Milan Bandić uveličao je obilježavanje prve godišnjice rada Udruge “Senzori”. Na poziv predsjednika Udruge za pomoć djeci sa senzornim poremećajima “Senzori” Slavena Vujića, gradonačelnika su dočekali članovi udruge, kao i pročelnica Gradskog ureda za socijalu Višnja Fortuna.

– Do kraja siječnja Udruga će imati nove prostore, obećajem da ćemo pročelnica Fortuna i ja učiniti sve da dobijete prostor dostojan Udruge u kojem mogu djeca boraviti i raditi. Ovo je pogodno za skladište , a ne za boravak djece!- rekao je gradonačelnik Milan Bandić nakon što je vidio dvije male prostorije u kojima Udruga djeluje.

Predsjednik Udruge Slaven Vujić se zahvalio gradonačelniku i suradnicima na dolasku i pomoći koju će Udruga dobiti i koju je dobila u svom jednogodišnjem radu.

Senzorni poremećaju predstavljaju neurološko stanje u kojem prijem i obrada informacija zaprimljenih putem osjetila nemaju redovan tijek i ne rezultiraju odgovarajućim odgovorima u ponašanju. Djeca sa senzornim poremećajem su hipo ili hiper senzitivna, što znači da na određene podražaje okoline ne reagiraju ili reagiraju preintenzivno. Više o djeci sa senzornim poremećajima i aktivnostima Udruge pročitajte OVDJE.

 

Tekst / Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply