GRADSKA SKUPŠTINA/MILAN BANDIĆ: Da sam ja mjenjao Zakon o Zračnoj luci ne bi nikad izašao iz Remetinca

GRADSKA SKUPŠTINA/MILAN BANDIĆ: Da sam ja mjenjao Zakon o Zračnoj luci ne bi nikad izašao iz Remetinca

Zastupnici SDP bili su najaktivniji na aktualnom satu, dok iz redova HDZ-a niti jedan zastupnik nije postavio pitanje,  relativno miran aktualni sat.

Davora Bernardića zanimalo je kada počinje realizacija projekta Nogometni kamp na Sveticama.

-Kada će početi rad na nogometnom kampu i kada će započeti s radom bazen na Sveticama.- pitao je Davor Bernardić, potpredsjednik Gradske skupštine.

-Vidim da vas jako zanima kamp, bili ste jako zainteresirani za projekt na samom početku. Realizacija nogometnog kampa i svih sadržaja koji su tamo planirani započinje nakon završetka bazena na Sveticama, kraj radova na bazenu očekuje se u ožujku 2016. godine.- odgovorio je Milan Bandić.

Zastupnik Dominik Etlinger (SDP),  postavio je pitanje oko pročišćivaća otpadnih voda kojeg plaćaju građani u sklopu računa za vodu, ali svi nisu spojeni na isti.

– Računi za vodu su veliki, svi koji su spojeni na pročišćivać i koji nisu spojeni plaćaju preskupu naknadu bez obzira na to koliko se vode pročisti. Mene zanima da li se ta cijena može smanjiti, jer ona je povoljna samo za koncesionare, ali ne Grad Zagreb i njegove građane i kada će konačno svi biti priključeni na taj pročišćivać. – pitao je Dominik Etlinger.

– Mi danas  imamo Točku dnevnog reda na kojoj će se raspravljati o koncesiji za Zračnu luku Zagreb od 90 milijuna kuna. Vi znate o čemu ja govorim jer ste vi mijenjali zakon da bi pogodovali Francuzima. Kada s ove govornice govorite što je štetno za Grad Zagreb i njegove građane, a na korist koncesionara. Da sam ja to napravio što ste napravili vi, ja još ne bi izašao iz Remetinca. Nitko ne plača ono na što nije priključen, možete to provjeriti. Mi nismo mijenjali zakone kako bi pogodovali koncesionaru kao vi 2012. godine.-  odgovorio je Milan Bandić.

Raspravu je nastavio Etlinger, pojašnjavajući koliko Grad Zagreb gudbi novaca koncesijom za pročišćavanje otpadnih voda.

– Idemo staviti brojke u kontekst vi pričate o 90 milijuna kuna za Zračnu luku, dok Grad Zagreb, na koncesiju za pročišćavanje otpadnih voda gubi ogroman novac kojim bi mogao izgraditi i vrtiće, škole, kongresne dvorane, žičare, radi se o velikoj količini novca koju će zaraditi koncesionar.- rekao je Etlinger.

– Ja se vama divim, koju ste vi školu završili, vi ste to je čudo jedno. Još ću vam nešto reći, oni koji nisu priključeni oni plaćaju razvoj, morate to znati. Zašto ste tako opaki i tu sa govornice sipate zlo. Drugi puta informirajte se prije nego išta kažete. Nemojte miješati kruške i jabuke.- rekao je Milan Bandić, na kraju rasprave oko pročišćivaća za otpadne vode.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply