GRADSKA SKUPŠTINA: Rasprava o prijedlogu proračuna za 2016.

GRADSKA SKUPŠTINA: Rasprava o prijedlogu proračuna za 2016.

Na 34. sjednici Gradske skupštine raspravljat će se o Prijedlogu proračuna za 2016. godinu, Prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma o plaćanju godišnje naknade za korištenje nekretnina društva Zračne luke Zagreb d.o.o..

Gradonačelnik je na jučerašnjoj konferenciji za novinare komentirao je  kritiku oporbenih gradskih zastupnika da u proračunu nema projekata, te medijske napise da se za 35 milijuna kuna povećavaju sredstva za sport, Bandić je odgovorio da oni ništa ne povećavaju.

“Mi imamo isti proračun kao i 2015. – šest milijardi i 850 milijuna kuna, a o seciranju proračuna i o detaljima ćemo sutra cijeli dan raspravljati”, rekao je Bandić. Na sjednici Gradske skupštine bit će prvo čitanje proračuna Grada Zagreba, a Bandić kaže da vidi “dobru raspravu, konstruktivnu, zrelu, odgovornu i da ćemo uputiti još bolji prijedlog proračuna 22. prosinca.

“I mi ćemo reći da je proračun razvojan, socijalan, uravnotežen, da korespondira s vremenom”, kazao je.

Po hitnom postupku raspravljat će se o prijedlogu kluba gradskih zastupnika SDP-a koji se odnosi na  Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o autotaksi prijevozu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply