ZAGREB: održana komemoracija žrtvama terorističkog napada u Parizu

ZAGREB: održana komemoracija žrtvama terorističkog napada u Parizu

Na Trgu bana Jelačića brojni građani okupili su se večeras na komemorativnom skupu kako bi još jednom mirno i dostojanstveno iskazali pijetet i solidarnost s građanima Pariza u kojem je prije dva tjedna izvedeno više terorističkih napada.

Nevolje nas zbližavaju, daju nam snagu, i u nevoljama prepoznajemo prave prijatelje, ali nikada ne smijemo dozvoliti da nas te iste nevolje pokolebaju, rekao je gradonačelnik Milan Bandić te dodao kako se ne smije prepustiti strahu i nevjerici, već pokazati snagu, zajedništvo i usmjeriti se na očuvanje vrednota na kojima počiva slobodan demokratski svijet.

Sretna sam što se Zagreb pridružio ovom odavanju počasti. Bezbrojni izrazi suosjećanja i solidarnosti koje smo ova zadnja dva tjedna primili u Hrvatskoj, duboko su nas ganuli. Prava prijateljstva potvrđuju se u najvećim kušnjama, a brzina reakcije, iskazan pijetet prema žrtvama i iskreno  suosjećanje, pokazatelj su da dijelimo iste vrijednosti, istaknula je veleposlanica Francuske u Hrvatskoj Michèle Boccoz.

U komemorativnom programu sudjelovali su Zbor Hrvatske radiotelevizije,  Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, Antonija Dunjko, Tereza Kesovija, Ante Gelo, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske te dirigent Miroslav Vukovojac – Dugan.

Tekst/Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply