Na Cvjetnom trgu javnozdravstvena akcija “Biram zdravlje”

Na Cvjetnom trgu javnozdravstvena akcija “Biram zdravlje”

PLIVA i Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević ovog su vikenda na zagrebačkom Cvjetnom trgu organizirali javnozdravstvenu akciju „Biram zdravlje“.

Povod događanju je tzv. Movember, odnosno studeni kao mjesec podizanja svijesti muškaraca o brizi za

vlastito zdravlje i značaju redovitih pregleda za prevenciju bolesti prostate. Uz edukativne materijale,muški posjetitelji popularne zagrebačke špice imali su priliku porazgovarati i savjetovati se sa specijalistima infektolozima Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, dobiti informacije o zdravlju prostate i mjerama koje pomažu u održavanju zdravlja. PLIVINI djelatnici koji su mjesec dana puštali brkove u znak potpore globalnoj akciji Movember, dijelili su mnogobrojnim građanima pečene kestene koji predstavljaju simbol prostate.

„PLIVA redovito organizira javnozdravstvene akcije s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnog djelovanja i prihvaćanja zdravih životnih navika. Više od 200 naših zaposlenika simboličnim puštanjem brkova tijekom studenoga svojim primjerom ukazivalo je na značaj redovitih pregleda na prevenciju i pravovremeno otkrivanje bolesti. Događanje na Cvjetnom trgu samo je nastavak PLIVINIH aktivnosti jer upravo su edukacija i prihvaćanje zdravih životnih navika najispravniji put prema zdravlju“, izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE, koji je također tijekom studenoga pustio brkove i dao svoj doprinos ovoj akciji.

Naziv Movember složenica je engleskih riječi moustache (brkovi) i November (studeni). Akcija je pokrenuta 2003. godine u Melbourneu, a dvanaest godina kasnije postala je globalni projekt kojem se pridružuju milijuni muškaraca diljem svijeta.

„Sigurna sam kako smo ovom akcijom potaknuli i druge muškarce na razmišljanje o temi o kojoj se ne razgovara često. Primjerice, prostatitis je najčešća urološka dijagnoza u muškaraca mlađih od 50 godina i treća po učestalosti urološka dijagnoza u muškaraca starijih od 50 godina, a bolest se može staviti pod kontrolu pravovremenim liječenjem.“, istaknula je prof.dr.sc. Alemka Markotić iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

Svi zainteresirani muškarci mogu se pregledati u Urološkoj ambulanti Zavoda za urogenitalne infekcije Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ svakim radnim danom od ponedjeljka do četvrtka, uz prethodnu narudžbu, na telefon 01 2826 187 i uputnicu liječnika obiteljske medicine.

Foto: PLIVA

Leave a Reply