Egzotična zima u ZOO vrtu

Egzotična zima u ZOO vrtu

 

Egzotična zima u Zoo vrtu je naziv za događanja, brojne radionice, zabavne igre i sve edukativne programe koji će se tijekom zime održavati u Zoološkom vrtu. Počinje 28. studenog 2015. godine i traje sve do kraja veljače 2016. godine.

Zima je doba godine koje donosi promjene! Ne samo u našem kraju nego diljem svijeta. I dok će mnogi pomisliti da je sve usnulo, mi vas pitamo: „Ma tko spava zimi?“. Medvjedi, sove, crveni pande,  lavovi, deve, leopardi…svi su budni. A tek životinje tropskih krajeva! Zimski ugođaj otkriva drugu stranu Zoo vrta, a koliko je svaka životinja posebna, što se kod njih promijenilo i kako provode svoje zimske dane saznajte tijekom „Egzotične zime u Zoo vrtu“.

Svake subote i nedjelje u Tropskoj kući posjetitelji će moći istražiti životinjski svijet dodirom. U edukativnom kutku edukatori su pripremili razne preparate, od krzna risa, perja i jaja raznih ptica, rogova antilopa i jelena pa sve do svlaka zmije i lubanja zvijeri. Svakog vikenda edukativni kutak bit će posvećen drugoj temi, a sigurno će najzanimljiviji biti kontakt sa zmijom, deguom, gušterom ili pak kukcima.

Osim edukativnih kutaka vlastitu kreativnost moći ćete isprobati u edukativnim i kreativnim radionicama. Među ostalim, izrađivat će hranilice i kućice za ptice koje zalaze u naše vrtove.

Određenim vikendima lavlja se nastamba pretvara u prostor u kojemu će najmlađi moći vježbati znanje stranog jezika tik do naših lavova Lea, Nyote i Ayane. Edukativne igraonice na engleskom jeziku izvode se u suradnji s Helen Doron školom.

Jedna zasigurno zanimljiva aktivnost bit će i dio programa „Zima oko svijeta“ u kojemu ćemo vam predstaviti zimu u raznim područjima zemaljske kugle. Upoznajte životinjske vrste i kulturu dalekih krajeva. Bez da izađete iz Zoo vrta moći ćete proputovati gotovo čitav svijet. Krenite u Australiju, Sjevernu Ameriku ili Grčku, na vama je da samo da odlučite.

Subotom i nedjeljom posjetitelji mogu također sudjelovati i u „Slasnoj radionici“ na kojoj će pripremati hranu za životinje te koju će naravno poslužiti životinjama i provjeriti kako uživaju u pripremljenim poslasticama.

Tijekom „Egzotične zime u Zoo vrtu“ sve posjetitelje očekuje još mnogo iznenađenja. Svi mogu sudjelovati u velikoj nagradnoj igri „Zoo grudanje“ u kojoj mogu osvojiti vrijedne nagrade – ulaznica za sudjelovanje u programu „Divlje ljeto“, godišnja obiteljska ulaznica, majica Zoo vrta su samo neke od njih.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply