Tomislav Stojak: Građani zaslužuju uređenje Kukuljevićevog trga i natkrivanje tržnice Špansko

Tomislav Stojak: Građani zaslužuju uređenje Kukuljevićevog trga i natkrivanje tržnice Špansko

Šesti po redu Zagrebački razgovori HNS-ovog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka održani su danas u gradskoj četvrti Stenjevec, u naselju POS Špansko-Oranice, u ugodnoj atmosferi caffe bara Zeus Faber i pred velikim brojem sugrađana koji su iznijeli svoja zapažanja o kvartu, kao i prijedloge i sugestije za poboljšanje komunalne infrastrukture u svojoj gradskoj četvrti.

“Nije nimalo slučajno da sam se danas baš ovdje našao sa sugrađanima. Radi se o četvrti u kojoj smo u ovih nekoliko mjeseci od pokretanja Zagrebačkih razgovora inicirali uređenje dva manja dječja igrališta, jedno u Španskom, drugo na Pavlenskom putu. Isto tako, radi se o kvartu s nekoliko velikih problema na koje sam već ranije javno ukazivao i čija ću rješenja tražiti kroz novi proračun Zagreba za iduću godinu. Jedan je plan i projekt uređenja oborinskih voda na Kukuljevićevom trgu u Španskom, koji se traži od grada već godinama i ne rješava se, a Kukuljevićev trg nakon svake jače kiše postaje “bazen”. Drugi veliki problem za čije ću se rješenje zalagati je konačno natkrivanje tržnice Špansko. Radi se o izgradnji krova s kojom se više od 7 godina “loptaju” u gradu i Zagrebačkom holdingu, potroše gotovo 500.000 kuna na izradu dokumentacije i komunalni doprinos, pa onda odustanu od projekta. Sugrađani u Španskom zaslužuju kvalitetniju infrastrukturu, a zakupci i svi posjetitelji tržnice uvjete kakve imaju ostali sugrađani na gotovo svim važnijim tržnicama u gradu”, istaknuo je zastupnik Tomislav Stojak na današnjem susretu sa sugrađanima.

Osim ova dva velika dugogodišnja problema, građani su istaknuli i potrebu uređenja i proširenja ambulanti u Španskom i Malešnici, vrtića u Stenjevcu i POS-u, konačno izmicanje karting centra na drugu lokaciju, nedostatak doma za starije osobe, te želju za bržim uređivanjem ulica koje su u dosta lošem stanju u starijem dijelu četvrti.

“Ne bježim od sugrađana kao neki drugi, dapače. I nadalje ću bez ikakvih ograda razgovarati sa svima koji to žele, saslušati svaki problem i nakon toga učiniti što mogu da pomognem u rješavanju zahtjeva naših susjeda. Svi ovi prijedlozi koje sam danas čuo u Stenjevcu bit će poslani odgovornim službama u gradu te ću pratiti njihovo izvršenje i povratno obavještavati sugrađane. Moj je zadatak politiku učiniti odgovornom prema onima koji su me izabrali, a to su moji sugrađani”, istaknuo je Stojak na kraju još jednih uspješnih, šestih po redu Zagrebačkih razgovora “uživo” održanih u posljednja 4 mjeseca.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply