Gradonačelnik Milan Bandić primio je izaslanstvo japanskog Grada Tokamachija

Gradonačelnik Milan Bandić primio je izaslanstvo japanskog Grada Tokamachija

U  palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je izaslanstvo japanskog Grada Tokamachija, predvođeno gradonačelnikom Yoshifumi Sekiguchijem, u društvu s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i u prisutnosti veleposlanika Japana u RH Nj.E. Keiji Ide.

-Prije 13. godina Tokamachi je ugostio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, i još danas mogu se naći naša obilježja.- rekao je Milan Bandić.

Tijekom  Svjetskog nogometnog prvenstva održanog 2002. u Japanu, Hrvatskoj je reprezentaciji u kampu u Gradu Tokamachi pruženo srdačno gostoprimstvo, a dobra suradnja između japanskog grada i HNS-a nastavila se do danas.

-Nikada nismo bili tako dobro dočekani kao u Tokamachiju, po cijelom gradu vijorile su naše zastave, naslušali smo se naše himne kao nikada u životu, a u svakoj trgovini prodavači su naučili desetak naših riječi kako bi se mogli što bolje osjećati.- rekao je Zorislav Srebrić.

Za vrijeme  trodnevnog boravka u Zagrebu, u povodu održavanja Olimpijskih igara 2020. u Japanu, izaslanstvo Tokamachija posjetit će Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski nogometni savez i GNK Dinamo.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply