DUZS: Na Dan žalosti i sirene u počast žrtvama terorističkih napada u Parizu

DUZS: Na Dan žalosti i sirene u počast žrtvama terorističkih napada u Parizu

U znak odavanja počasti žrtvama terorističkih napada u Parizu, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) izvijestila je da će u ponedjeljak u podne u cijeloj Hrvatskoj biti uključene sve sirene, u trajanju od 60 sekundi.

Hrvatska Vlada je u nedjelju na telefonskoj sjednici donijela Odluku da se 16. studenoga proglasi Danom žalosti u Republici Hrvatskoj povodom žrtava terorističkih napada u Parizu.

Čelnici zemalja članica i institucija Europske unije objavili su u subotu, 14. studenoga, zajedničku izjavu u kojoj su pozvali sve Europljane da u ponedjeljak, 16. studenoga, odaju počast žrtvama terorističkih napada minutom šutnje te čvrsto stali iza Francuske i francuskog naroda, ističući da su teroristi svojim bezumnim činom postigli suprotno od onoga što su htjeli. U izjavi se pozivaju svi Europljani da odaju počast žrtvama minutom šutnje u ponedjeljak.

U usklađenim terorističkim napadima u petak navečer u Parizu, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, ubijeno je najmanje 129 ljudi.

Tekst: HINA

Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply