MILAN BANDIĆ: Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti Pariza, europske prijestolnice slobode, jednakosti i bratstva!

MILAN BANDIĆ: Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti  Pariza, europske prijestolnice slobode, jednakosti i bratstva!

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić poslao je poruku, povodom tragičnih događaja u Parizu, gdje je u terorističkim napadima poginulo 129 ljudi, a više od 200 je ranjeno.

Poruku gradonačelnika Milana Bandića prenosimo u cijelosti:

“Građani grada Zagreba duboko su pogođeni tragičnim događajima u Parizu. S nama u mislima su sve žrtve, obitelji i svi stanovnici Grada Pariza u ovim teškim trenucima. Ožalošćeni smo i šokirani terorističkim napadima koji su uzdrmali osnovne vrijednosti ove europske prijestolnice slobode, jednakosti i bratstva. Odgovorni za ove napade ne dijele te vrijednosti i na najgori mogući način demonstriraju želju za nasiljem i širenjem straha.

U ime naših građana, i svoje osobno, gradonačelnici Grada Pariza Anne Hidalgo izrazio sam sućut i potporu u borbi protiv ovakvih činova agresije. Grad Zagreb, u znak solidarnosti s gradom svjetlosti obasjat će svoje fontane bojama francuske zastave, a Muzej suvremene umjetnosti krasit će projekcija natpisa u znak podrške #zagrebzapariz. Na taj simboličan način, izražavamo suosjećanje se s obiteljima žrtava i svim Parižanima. Trenuci poput ovih podsjećaju nas na važnost zajedništva, međusobnog razumijevanja i potpore u borbi protiv terorizma.”- poručio je Milan Bandić.

Leave a Reply