Uručeni ugovori o darovanju gradskog zemljišta

Uručeni ugovori o darovanju gradskog zemljišta

U Gradskoj upravi, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu pročelnice Ureda za branitelje Vesne Helfrih, pročelnice Ureda za imovinsko pravne poslove Jasminke Lukač i  Miodraga Deme,  uručio je ugovore o darovanju građevinskog zemljišta Grada Zagreba u vlasništvo Hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata.

– Nalaže nam svijest i moral, da našim vojnim invalidima, omogućimo da mogu izgraditi svoje domove i da riješe svoje stambene probleme.- rekao je Milan Bandić.

Na temelju Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Grad Zagreb do sada je ustupio 40 građevinskih zemljišta u svrhu stambenog zbrinjavanja hrvatskih ratnih vojnih invalida s prijavljenim prebivalištem u gradu Zagrebu kojima je, od strane Ministarstva branitelja, odobren kredit za izgradnju obiteljske kuće.

– Hrvatskim ratnim vojnim invalidima, dodjeljujemo osam građevinskih zemljišta od 200m² do 600m², kako bi svoje stambeno zbrinjavanje mogli započeti. Kuće će se graditi kreditom Ministarstva branitelja, Grad Zagreb će nakon početka gradnje, ostaje na raspolaganju za pomoć, sva infrastruktura koja vam pripada prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, što znači da će te sve priključke dobiti bez naknade. Vjerujem da će te do kraja zime uspjeti ishoditi građevinske dozvole i da će te svoju gradnju započeti na proljeće.- rekla je Vesna Helfrih, pročelnica Ureda za branitelje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply