Otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb

Otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić i  Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić otvorili su prvi Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, takve vrste u Hrvatskoj.

Centar za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, osnovan je u veljači ove godine, u partnerstvu Grada Zagreba (60%) i Republike Hrvatske (40%), s ciljem pružanja pomoći osobama s invaliditetom u osposobljavanju za prikladan posao, u pronalaženju i zadržavanju odgovarajućeg zaposlenja kao i u profesionalnom razvoju.

-Ovo je prvi ovakav Centar za profesionalnu rehabilitaciju u Hrvatskoj, koji je rađen po novom zakonu. Centar je izuzetno značajan za naše radnike koji će dobiti dodatnu edukaciju, vještine i kompetencije s kojima će moći ponovo konkurirati na tržištu rada. Nama nije u interesu da ljudi nakon što obole u tijeku svog radnog vijeka, završe u invalidskoj mirovini, nego nam je cilj da ih osposobimo za rad i da ponovo konkuriraju na tržištu rada.- rekao je Mirando Mrsić.

-Drago mi je što smo ovakav Centar otvorili u Zagrebu, hvala svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji.- rekao je Milan Bandić.

Centar za profesionalnu rehabilitaciju nalazi se u Ilica 29, u gradskom prostoru veličine oko 180m², grad Zagreb je  za osnivanje i početak rada Centra do sada uložio tri milijuna, a Republika Hrvatska milijun kuna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply