Advent u Zagrebu ove godine započinje 28. studenog

Advent u Zagrebu ove godine započinje 28. studenog

U hotelu Westin, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld održali su konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen program  Advent u Zagrebu 2015, koji počinje 28. studenog 2015. i završava 10. siječnja 2016.

-Drago mi je da smo održali na životu ovu manifestaciju, i da ne trebamo više ići u Peštu i Beč kako bi doživjeli ugođaj adventa, već Pešta i Beč dolaze k nama. U prosincu kada se daruje više nego obično, Zagreb tradicionalno daruje  jedno božićno drvo  nekoj metropoli, prošle godine bila je to Ljubljana, a ove godine 9. prosinca poklonit ćemo božićno drvo Sarajevu.- rekao je Milan Bandić.

Advent u Zagrebu, počinje 28. studenog, paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Josipa Jelačića, kod  Manduševca, uz prigodan program.

-U Adventu ove godine imamo gotovo tri tisuće sudionika iz raznih javnih, gradskih i privatnih tvrtki i organizacija i vjerujemo da će i posjeta biti i veća nego lanjska, jer nas je portal European Best Destination već stavio na listu najpoželjnijih advent manifestacija u Europi, a glasovanje će biti od 1. do 10. prosinca na tom portalu. – rekla je Martina Bienenfeld.

Ovogodišnji Advent donosi i nova iznenađenja za sugrađane i posjetitelje Zagreba, a to su: Festival božićnih kolača & kolačića, Ledene skulpture, Božić starog Zagreba.

Adventski kalendar će se održati na četiri zapuštena i neotkrivena dvorišta i prolaza Donjeg grada: Obrtnički prolaz 28. i 29. 11., dvorište Ilice 69, 5. i 6. 12., dvorište Petrinjske 73, 12. i 13. 12., blok Žerjavićeve 3 – Mihanovićeve 30/2, 19. i 20. 12. 2015.

U znaku blagdana bit će i mnogi drugi trgovi i ulice, svaki sa svojom pričom i programima prilagođenim različitim ukusima, a lokacije su slijedeće: Advent na Europskom trgu, Advent na Trgu bana Josipa Jelačića, Advent na Zrinjevcu, Artomat, Božićni sajam, Fuliranje, Ledeni park, S božićnih balkona Zagrebu i Žive božićne jaslice.

Ove godine na Trgu bana Josipa Jelačića brojne posjetitelje, koji će Novu 2016. godinu dočekati  na otvorenom zabavljat će Nina Badrić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply