Započela treća etapa radova u Branimirovoj

Započela treća etapa radova u Branimirovoj

Od prve etape radova na Branimirovoj ulici, pa do danas prošlo je deset godina. Treća etapa odvijat  će se od križanja s Ulicom Zavrtnica, do  križanja s Heinzelovom, unutar tog djela planirana je prometnica koja je trebala biti gotova u sklopu izgradnje II. etape, ali zbog neriješenih imovinskih odnosa, treća posljednja etapa radova na Branimirovoj započela je tek danas.

-Zagrepčani su ovo čekali od kada Zagreba ima, ovo je danas povijesni dan proboja treće etape Branimirove ceste, budući da sam sudjelovao u dva proboja od Držićeve do Crvenog križa, od Crvenog Križa do Zavrtnice i treća etapa Zavrtnica- Heinzelova.  Deset  godina se čekalo da konačno probijemo puni profil Branimirove ceste. Kada se ovo napravi, Zagrepčani neće morati više čekati u redu, nego će od Sesveta do Glavnog kolodvora doći za 7/8 minuta. – rekao je Milan Bandić.

Radovi će trajati 90 dana, investicija treće etape radova iznosit će 6,5 milijuna kuna, prometnica će  sadržavati dva kolnika, koja će  međusobno biti odvojena zelenim pojasom, na sjevernom dijelu  kolnika  nalazit će se biciklistička staza, s nogostupom

Izgradnjom navedene prometnice napravio bi se logičan spoj Branimirove ulice sa „novom“ Branimirovom sve do Dubrave, kojom bi se u kontinuitetu vodio promet od Držićeve sve do Dubrave do Zagrebačke ulice.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply