PRIOPĆENJE: Ministar Mornar je bešćutan prema djeci koja su ostala neupisana u srednju školu!

PRIOPĆENJE: Ministar Mornar je bešćutan prema djeci koja su ostala neupisana u srednju školu!

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i roditelji neupisane djece u srednje škole u Gradu Zagrebu, reagirali su priopćenjem na izjavu ministra Znanosti, obrazovanja i sporta, Vedrana Mornara na Narodnom radiju. Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Danas, 3. studenog 2015. ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar izjavio je u eter Narodnog radija citiramo „Upisni postupak je tako napravljen da se svatko može upisati u prvom roku, u skladu sa svojim mogućnostima, ali neki nisu prihvatili, računali su da se to može drugačije“. Smatramo da je navedena izjava samo još jedan dokaz Ministrovog bešćutnog odnosa prema 56-ero djece koja su ostala neupisana u prvi razred srednje škole te još jedan pokušaj obmanjivanja javnosti. Ponavljamo činjenice: 56 djece ostalo je neupisano u prvi razred srednje škole zbog nerazumnog i ničim obrazloženog smanjenja broja učenika s 28 na 26 učenika po razrednom odjelu, a što je suprotno Državnom pedagoškom standardu i dosadašnjoj praksi. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport te zagrebačke srednje škole u nekoliko su navrata upozoravali Ministra na posljedice koje bi mogle nastati zbog takve nerazumne odluke. Ministar je isto tako protuzakonito mijenjao Odluku o upisu tijekom ljeta ove godine ne objavivši ju u Narodnim novinama, a što je bio dužan učiniti. Zbog svega navedenog, Ministar je u pitanje doveo i zakonitost cijelog upisnog procesa za školsku godinu 2015./2016., a istovremeno se kasnije u javnosti poziva na zakone kojih se sam ne pridržava.
Ovim putem molimo ministra Vedrana Mornara, u ime roditelja i učenika koji su zakinuti za upis u prvi razred srednje škole, da prestane s obmanjivanjem javnosti i da kao jedan ministar, ali prije svega čovjek, prizna pogrešku i konačno počne raditi svoj posao.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i roditelji: Svjetlana Mihaljević, Igor Solić, Mirjana Hadžić, Zvonko Ćibarić, Vera Zimaj, Ana Djokić, Jasminka Kozina, Tomislav Čančarević,  Damir Hamidović, Vahida Tairi, Kata Draganić, Kata Perković, Veronika Karamatić, Anita Jurić, Roberta Josić, Katja Škorjanec, Alen Dujmović, Arijana Ivković, Božica Djurić i Josip Vavrik.”

MILAN BANDIĆ: neupisani srednjoškolci ići će u privatne škole, Grad će platiti školarinu

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply