HNS ZAGREB: „Milan Bandić ne poklanja ništa, nego javnim novcem kupuje glasove“

HNS ZAGREB: „Milan Bandić ne poklanja ništa, nego javnim novcem kupuje glasove“

HNS Grada Zagreba ističe svoje nezadovoljstvo izjavom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića kako će Grad Zagreb platiti školovanje u privatnim školama zagrebačkim učenicima koji nisu zadovoljili kriterije upisa u srednje strukovne škole u Zagrebu, a odbili su ići u ponuđene škole u okolnim županijama.

– Grad Zagreb nagradit će plaćanjem školarina u ukupnom iznosu od oko milijun kuna učenike koji su po završetku osnovne škole imali niski broj bodova za upis u srednje škole (20 do 29 bodova od najviše mogućih 80). – kažu u HNS-u Grada Zagreba.

HNS Grada Zagreba postavlja pitanje kakva se poruka time šalje dobrim učenicima i cjelokupnom društvu? Znači li to da se bez truda i rada možeš osloniti na javni novac?

– Mnoga djeca zbog pomanjkanja bodova nisu upisala školu koja je bila njihov prvi izbor. Znači li to da se svi nezadovoljni s upisom koji su ostvarili temeljem vlastitog truda i zalaganja tokom osnovne škole, mogu javiti gradonačelniku s molbom da im Grad Zagreb omogući privatno školovanje? Kakva budućnost očekuje društvo koje svojim mladim generacijama poručuje da su posvećenost, rad i zalaganje sasvim nebitni? Djeca koja nisu uspjela ostvariti upis u željene strukovne škole, i dalje se imaju prilike školovati te se ubuduće potruditi da boljim rezultatima ostvare i bolje uvjete svoga školovanja i života.- pitaju zagrebački HNS-ovci te zaključuju:

“Milan Bandić ništa nam ne poklanja, nego našim novcem kupuje utjecaj i moć da taj isti novac troši prema vlastitom nahođenju, bez kriterija i često, zaobilazeći zakonske procedure. Gradonačelnik ne može samostalno, bez podrške Gradske skupštine, posegnuti za proračunskim novcem i njime platiti školarine. Koristeći nezavidnu situaciju u kojoj su se obitelji s neupisanom djecom našle s ciljem kupovanja glasova javnim novcem, gradonačelnik Zagreba ponaša se, u najmanju ruku, sramotno!”

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply