Zimska služba spremna za prvi snijeg

Zimska služba spremna za prvi snijeg

Smotru Zimske službe danas su obišli gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin,  u društvu predsjednice Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban  i voditelj Holdingove podružnice Zagrebačke ceste Antom Todorićem.

Bez obzira što još nije pao snijeg Zimska služba je spremna  i stoji na raspolaganju 24 sata od 1. studenog 2015. do 15. travnja 2016..

-Sve je spremno, u slučaju da padne snijeg, letvica je visoko dignuta, niti jedna metropola se ne čisti kao Zagreb. Žao mi je što danas nije ovdje i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, jer ovdje se radi o zimskoj službi Grada Zagreba. – rekao je Milan Bandić.

-Pripreme su napravljene u zimskoj službi, u slučaju da padne snijeg spremno je 235 ekipa koje su raspoređene u 14 baza po Gradu Zagrebu. Kakva će biti zima i kada će pasti prvi snijeg vidjet ćemo, za sada se baziramo na tjednim prognozama.- rekao je Ante Todorić, direktor Zagrebačkih cesta.

Zimska služba od danas je počela primjenjivati prvi stupanj pripravnosti kada su sol posipavali na mostovima zbog  niskih temperatura, kakva je bila u toku noći i jutra, drugi stupanj se primjenjuje kod ledenih kiša, treći stupanje kada pada snijeg i četvrti stupanj pripravnosti je kod elementarnih nepogoda.

Za ovu zimu pripremljeno je  10.000 tona soli, a bude li potrebno, ugovoreno je i dodatnih 15.000 tona, Zimska služba je spremna, a kako će sve funkcionirati vidjet će se kada padne prvi snijeg.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply