Na Mirogoju uskoro nova ograda uz Remetsku cestu

Na Mirogoju uskoro nova ograda uz Remetsku cestu

Nakon dugo godina, Mirogoj će dobiti primjerenu ogradu koja se proteže niz cijelu Remetsku cestu do Krematorija, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s direktoricom podružnice Gradska groblja Ljerkom Ćosić i prof. Marijanom Hržićem arhitektom koji je prije 30 godina projektirao Krematorij, a sada i ogradu uz rubni dio Mirogoja, pojasnio je cijeli projekt oko groblja koji je podijeljen u tri faze.

Buduća ograda koja će razdvajati rubne parcela Mirogoja od Remetske ceste bit će vizualna ali i zvučna barijera koja ima svrhu da na tom području stvori potrebnu oazu mira.

-Danima, mjesecima i godinama prolazim pored ovog rugla od ograde na Remetskoj cesti, ovdje se godina nije radilo ništa i sada je pravi trenutak da se ta ograda napravi. Posao će se podijeliti u tri faze, prvo će se riješiti promet u mirovanju i pored arkada više neće biti automobila, zatim ograda i posljednja faza obuhvat će Krematoriji koji treba nakon 30. godina proširiti.- rekao je Milan Bandić.

Arkade će zasjati u punom sjaju, bez automobila, koji su dugi niz godina zaslanjali vanjski dio arkada.

– Prije početka arkada nalazi se crkveno zemljište od 7000 m², koje bi trebalo biti dovoljno za prihvat svih vozila i autobusa koji dolaze na Mirogoj, i on će biti u funkciji kroz par dana. Prema podacima iz Turističke zajednice Grada Zagreba, Mirogojske arkade jednu su od najposjećenijih atrakcija u Gradu i zato želimo maknuti automobile ispred njih da ih se može nesmetano razgledati.- rekao je Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Svoje mišljenje vezano za novu ogradu možete izraziti putem ankete, koja se provodi do 3. studenoga, svaki dan od 8:00 do 18:00, pored glavnog ulaza na gradsko groblje Mirogoj, pored štanda nalazi se maketa buduće ograde i volonteri koji će odgovoriti na svako vaše pitanje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply