GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat prošao u revijalnom tonu od otpada, do izviđača

GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat prošao u revijalnom tonu od otpada, do izviđača

Prije početka aktualnom sata uvrštene su tri točke po hitnom postupku, vezane za stipendiju učenika i studenta, pripadnika romske manjine, s invaliditetom i slabijeg imovinskog stanja.

Zastupnik Dominik Etlinger postavio je pitanje koje se odnosi na cijenu odvoza komunalnog otpada koje stupa snagu 1. studenog, kako je moguće da volumen postane fiksna kategorija i zašto se smatra da ljudi koji žive u stanu proizvode manju količinu otpada od onih koji žive u kući.

-Dali očekujete tužbe građana, koji već godinu dana plaćaju otpad koji se obračuna na krivi način. Molim vas nemojte mi reći da je to tako zato što ste vi dobili odsutni ili da je to problem star ne znam koliko godina, molim konkretan odgovor.- rekao je Dominik Etlinger.

– Mi smo se dogovorili na prošloj sjednici na dostojanstvenu raspravu, što podrazumijeva dvosmjernu ulicu. Prije vas bio je još jedan koji je čitao moje misli zvao se Canjuga. Do konca studenog Čistoća ima nalog da kvadrate pretvori u kubike, a što se tiče tužbi njih neće biti. Bitno je to da će oni koji stanuju u stanu plaćati manje račune za 32%, a oni koji žive u kući taj iznos biti će manji od 44%. – rekao je Milan Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je smanjenje cijene parkinga i prijevoza, obrazložio je to pojeftinjenje, dobrim poslovanjem Holdinga.

-Holding na čelu sa Anom Stojić Deban, ima najbolji kreditni rejting, samim time sve ono što će se računati kao profit, akumulirat će se u smanjenje cijena u javnim uslugama.- rekao je Milan Bandić.

Zastupnica Margareta Mađarić postavila je pitanje oko rekonstrukcije Gajeve ulice, za koju su bila rezervirana sredstva kroz male komunalne akcije od 800 tisuća kuna, ali sredstva su povućena.

-Zanima me kada će se krenuti sa rekonstrukcijom Gajeve.- pitala je Margareta Mađarić.

– Natječaj za Gajevu je poništen, i kako sada stvari stoje ta ulica će doći na red do početka ljeta.- rekao je Milan Bandić.

– Zagrebački Velesajam od svog osnutka, u zadnjih nekoliko godina bilježi loše poslovanje, to se može prepisati lošem stanju u državi, ali na sreću tu su novci iz EU fondova konkretno iz ITU programa iz kojeg  se može izvući više desetaka milijuna eura. I još me zanima kada će Savez izviđači dobiti adekvatan prostor u kojem bi mogli održavati sastanke i sam sam bio izviđač, imam informaciju da je izviđač bio i predsjednik skupštine, vještine koje steknete u izviđačima ostanu za cijeli život.- pitao  je Davor Bernardić.

– Velesajam nije doživio redizajn i to je moj grijeh. Što se tiče, engleskog jezika, pusti te ga sada, kada ste u ovom parlamentu onda govorite hrvatski, izostavite tuđice u ovom domu. – rekao je Milan Bandić i nastavio sa izviđačima- Ja sam inače izviđač, iako ću imati 6 banki za mjesec dana, ja izviđam cijeli dan, svaki dan. Skoro sam jučer u Jakuševcu dobio batine. Došao sam na nogama da potpišemo ugovor, a oni su se pokefali, to je sve Zagreb, to je Hrvatska. Za mjesec dana Savez izviđača dobiti će prostor i tebe prvog zovem da ga zajedno otvorimo.- zaključio je gradonačelnik Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply