Caritas: Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro

Caritas: Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro

Prigodom i ovogodišnje svetkovine Svih svetih, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira akciju: Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro, kojom želi potaknuti katoličke vjernike da kupnjom svijeća za grobove svojih najdražih učine dobro djelo i za žive.

Ovom akcijom želimo pomoći djeci i mladima smještenim u Caritasovim domovima kako bismo sklopili police osiguranja u protuvrijednosti od 6.000 eura za svako od 42 djece i mladih na Caritasovoj skrbi.

Prikupljenim sredstvima do sada smo osigurali police za 22 djece i mladih.

Uplaćene police će im omogućiti da u prijelomnom trenutku života uspiju prevladati velike zapreke na putu do potpunog osamostaljenja na način da im se, nakon što napuste dom, tijekom dviju godina isplaćuju novčana sredstva u obliku mjesečne rente (za hranu, stanarinu, režije).

Svijeće se mogu nabaviti u Caritasu, na adresi Vlaška 36, Zagreb, te u župama Zagrebačke nadbiskupije, posebno u župama Katedralnog i Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.

Od 29. listopada do 2. studenoga 2015. godine svijeće se mogu kupiti i na Caritasovim štandovima ispred groblja Mirogoj i Miroševac, na Trgu bana J. Jelačića te ispred Katedrale.

Leave a Reply