ZORAN MAMIĆ: Uložili smo silan trud i energiju, a ostali bez nagrade

ZORAN MAMIĆ: Uložili smo silan trud i energiju, a ostali bez nagrade

Trener Modrih Zoran Mamić nakon utakmice je bio zadovoljan i ponosan na igru svoje momčadi, ali naravno da nije bio sretan rezultatom kao niti brojnim sudačkim odlukama na štetu hrvatskog prvaka.

– Malo su mi pomiješani osjećaji. Prvi su sreće i ponosa zbog onoga što je momčad prikazala danas i zbog čega su dobili pljesak tribina na kraju, a onda i one loše jer smo izgubili i ljutnje jer su sudačke odluke danas bile katastrofalne i na našu štetu – rekao je trener na početku pa objasnio: – Pogodak Olympiakosa je postignut iz zaleđa, a igrači Olympiakosa su dva puta igrali rukom u kaznenom prostoru.

Kakvo je raspoloženje u momčadi: – Isto kao kod mene. Naravno, teško je očekivati vrhunsko raspoloženje nakon silnog truda i energije koju su uložili, a sve je ostalo nenagrađeno. I onda te još tako zakinu pa je sve još teže – kaže trener pa se prisjeća kako je već imao sličan osjećaj: – Ovo je utakmica Lige prvaka, ali recimo protiv Astre tamo i Aalborga doma – ovako sam se nekako osjećao. Naravno, ovo je na većem nivou, ali isto smo pokazali kvalitetu, uložili puno truda, a na kraju nismo nagrađeni rezultatom. Naravno, sreća je što je već za par dana nova utakmica i nema bolje nego brzo se vratiti pobjedama.

LIGA PRVAKA: GNK Dinamo – Olympiacos FC 0:1

Od taktičkih zamisli trenera Mamića novinare je zanimala odluka da Marko Pjaca bude na klupi: – Svjesni smo što nas sve čeka, još 13 službenih utakmica do kraja polusezone, a Marko nije prošao pripreme da bi potom odigrao niz utakmica za klub i reprezentaciju. Nije u zadnje vrijeme bio u top izdanju u kakvom smo ga naviknuli gledati i mislio sam da kada ritam igre malo padne on može donijeti puno toga našoj igri. Zato sam se odlučio koristiti ga u drugom poluvremenu.

Prokomentirao je trener i pogodak koji su primili Modri, a kod kojega je Eduardo mogao i bolje reagirati: – Slažem se da nismo smjeli primiti gol. Naravno da nisam sretan načinom na koji smo primili gol, ali na našu žalost ili kako hoćete gledati – to je sastavni dio nogometa – kaže trener pa na pitanje odnosno izjavu kako “Dinamu za proljeće u Europi nedostaje samo bolji golman” odgovara: – To je hipotetičko pitanje. Trebaju nam golovi… Kao recimo danas. Naravno, remi ne bi bio loš, ali to je tako i moramo živjeti s time.

Trener nije htio previše pričati o preostala tri kola Lige prvaka: – Ne gledam toliko unaprijed jer tri utakmice su ostale, no čim je završila utakmica – koncentriran sam na Rijeku – rekao je trener pa se zahvalio navijačima: – Bila je krasna atmosfera, bodrili su nas od prve do zadnje minute, pljeskom pozdravili momčad na poluvremenu i kraju i veliko im hvala. Tako se bodri svoj klub, a mislim da su im se igrači trudom i zalaganjem odužili. Nadam se da će nastaviti dolaziti u ovakvom broju i da ćemo već nakon iduće utakmice svi zajedno slaviti.

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply