MILAN BANDIĆ: Očekujem politički cirkus na skupštini

MILAN BANDIĆ: Očekujem politički cirkus na skupštini

Gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za  novinare uoči 33. sjednice Gradske skupštine,   na kojoj će se raspravljati  rebalansu proračuna za 2015. godinu, izvještaj Grada Zagreba,  o izvršenju proračuna u 2015. godini, Holding će također dati izvještaj o radu u razdoblju od siječnja do lipnja 2015.

Prvo pitanje postavljeno je Slavku Kojiću vezano za promjene iznosa koji se spominjao u prijašnjem rebalansu proračuna, jer do nedavno govorilo se o iznosu od  250 milijuna kuna, a sada se predlaže 118 milijuna kuna smanjenja.

-Sam sam uočio određena razmišljanja i gledao sam neke emisije gdje se o tome raspravljalo. Odgovor je vrlo jednostavan: prošli rebalans koji smo ponudili, ponudili smo u visini od 250 000 000 kn, a u tom rebalansu smo planirali 205 000 000 kn, ono što nam slijedi po sudskom procesu čiji ishod očekujemo ove godine. Taj rebalans nije prošao nakon toga poslužili smo se alatima koji su dopušteni u zakonu o proračunu, a to je da gradonačelnik napravi preraspodjelu u visini od 5 % pozicija unutar programa s time da se ne mijenja obujam kompletnog proračuna. Bez tih 205 000 000 kn koje trebamo dobiti po sudskoj presudi, a na taj način smo pokrili više od 50 % onoga što smo planirali tim proračunom.- rekao je Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije.

S obzirom da je sutra rebalans proračuna ponovno na dnevnom redu gradonačelnik Milan Bandić, očekuje negodovanje oko njega, pa čak i ne prihvaćanje istog.

-Sutra očekujem politički cirkus u Skupštini, ja bi volio da se složimo oko ovoga, ali to je jednostavno teško, nakon izbora stvari će postati jasnije, jer većina onih koji tamo sjede otići će u Sabor, čekam preraspodjelu u Skupštini, možda će se onda normalnije raditi. Jer njima da ponudimo i zlatne poluge nebi bili zadovoljni, da se proračun puni pet puta više opet bi bili protiv.- rekao je Milan Bandić.

Gradonačelniku Milanu Bandiću postavilo se pitanje oko radova na Sveticma i Nogometnog kampa.

-U srijedu ističe žalbeni rok za nastavak radova na bazenu, a kamp se neće raditi do proljeća.- rekao je Bandić.

Holding je raspisao natječaj za nove voditelje podružnica, natječaj je završio 5. rujna, a do danas nisu poznati rezultati natječaja.

-Zaprimljeno je 930 ponuda, sve prijave su obrađene, sada je sve došlo do završnice i uskoro ćemo objaviti rezultate. – rekla je Ana Stojić Deban.

Na sutrašnjoj 33. sjednici Gradske skupštine nalazi se 30. točaka, o kojima će raspravljati Gradski zastupnici.

Tekst: Inga ĆUUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply