Kupujmo hrvatsko na Trgu bana Jelačića

Kupujmo hrvatsko na Trgu bana Jelačića

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore održava se najpoznatija akcija Kupujmo hrvatsko, koja ove godine slavi svoju punoljetnost, akciju je došao razgledati gradonačelnik Milan Bandić u društvu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

– Obveza je sviju nas, posebno Hrvatske gospodarske komore, pa tako i mene da budem na čelu hrvatske gospodarske diplomacije, isto tako raditi na promociji domaćeg proizvoda po svijetu. Otvarati niše za kvalitetne Hrvatske proizvode, jer na taj način stvaramo u našoj zemlji nova radna mjesta i rast gospodarstva. Njegovanje poduzetničkog duha potrebno je da bi država krenula naprijed.- rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

– Živim za dan kada ćemo u hrvatskoj kupovati 100% domaći proizvod, jer sada je taj postotak oko 40%  hrvatskog u domaćim proizvodima. U Hrvatskoj je trećina poljoprivrednog zemljišta neobrađena. Za takvo stanje krivi je „truli“ odnos prema selu, niti jedna Vlada do sada nije se bavila na ispravan način kako pomoći selu i kako povećati broj obradivog zemljišta, kada će se stanje prem selu promijeniti, tada ćemo imati i 100% Hrvatski proizvod.-rekao je Milan Bandić.

Akcija Kupujmo hrvatsko održava se samo danas na Trgu bana Josipa Jelačića do 18,00 sati, predstavit će se    hrvatskih proizvođača, koji će  po povoljnim cijenama prodavati najkvalitetnije hrvatske proizvode.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: hina

Leave a Reply