Anti Gotovini uručena povelje počasnog građanina Grada Zagreba

Anti Gotovini uručena povelje počasnog građanina Grada Zagreba

U palači Dverce, održana je  prigodna svečanost na kojoj je heroju Domovinskog rata, generalu – pukovniku Anti Gotovini, gradonačelnik Milan Bandić u društvu predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora uručio Povelju počasnog građanina Grada Zagreba.

-Ova povelja počasnog građanina  je iskazana čast, priznanje jednom vremenu njegovim ljudima, braniteljima, ja to tako doživljavam i od srca zahvaljujem. Mnogi koji su sudjelovali u ratu i dali svoju žrtvu ovo vrijeme nisu dočekali. Dozvolite da se vratim u povijest, nametnut nam je višegodišnji rat sa svim tragedijama koje rat nosi sa sobom, Hrvatska se branila od agresije, obranila je svoj državni teritoriji i porazila agresorsku oružanu silu. Ove godine obilježavamo 20. godinu operacije Oluja. Operacijom Oluja, hrvatske oružane snage oslobodile su jednu četvrtinu okupirane teritorij, te u nastavku stvorile sporazum za mirnu reintegraciju ostalog dijela okupiranog teritorija. Domovinski rat je temelj Hrvatske državnosti. – rekao je u svom govoru Ante Gotovina.

Na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića, Skupština Grada Zagreba donijela je Zaključak o proglašenju general – pukovnika u mirovini Ante Gotovine počasnim građaninom Grada Zagreba i to za izniman doprinos uspostavi teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, čime je trajno zadužio Hrvatsku i njezin glavni grad, Grad Zagreb.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply