Jesen donosi još jedan Bundekfest

Jesen donosi još jedan Bundekfest

U Gradskoj upravi predstavljen je program ovogodišnjeg Bundekfesta koji će trajati od 22. – 25. listopada, na jezeru Bundeku, na predstavljanju programa prisustvovali su gradonačelnik Mlan Bandić, Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i Josip Nalis, ravnatelj  Koncertne direkcije Zagreb.

Na Trgu županija prezentirat će se hrvatske županije i njihovi eno-gastro proizvodi. Posjetitelji će moći kušati od kestena do portugisca, druge eko proizvode te uživati u običajima i nastupima folkloraša i glazbenih sastava iz cijele Hrvatske.

-U sklopu Bundekfesta dali smo priliku županijama  da predstave svoju eno-gastronomsku ponudu. Na Bundekfestu sudjelovat će 11 županija sa 50 izlagača, uz bogati kulturno umjetnički program nudit će svoje proizvode.- rekao je Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

-Dugo smo razmišljali što da napravimo sa Bundekfestom i kako bi bilo dobro da se i ove godine on realizira, i donjeli smo odluku da on traje kraće, ali da nudi sve ono što je imao u ponudi ranijih godina. Želja mi je da Bundekfest postane tradicija, kao što su to neka događanja van granica naše zemlje.- rekao je Milan Bandić.

I ove godine u Glavnom šatoru, održavat će se koncerti od 21.00 sat, tako će prvog dana 22. listopada nastupiti Zabranjeno pušenje, u ostale dana nastupit će  Marijan Ban i Diktatori,  Magazin i Maja Šuput.

Uz bogatu gastronomsku ponudu na Šetnici očekuje se raznolika ponuda delicija uz tamburaše i zabavnu glazbu, najmlađi posjetitelji moći će se zabaviti u Zabavnom parku – LUNAPARK.

Ulaz na sve programe i večernje koncerte u cijelosti je slobodan – vidimo se na Bundekfestu!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply