EKSKLUZIVNO: Zvonimir Boban i Milan Bandić predstavili Zagreb, jedini svjetski grad na EXPO 2015. u Milanu!

EKSKLUZIVNO: Zvonimir Boban i Milan Bandić predstavili Zagreb, jedini svjetski grad na EXPO 2015. u Milanu!

Grad Zagreb predstavio se danas u Milanu uz atraktivan interaktivni program na Svjetskoj izložbi EXPO 2015, kao jedini grad, među 145 zemalja svijeta, čiji postav se može razgledati do 31. listopada, do kada traje izložba.

Brojni posjetitelji ispunili su izložbeni prostor u Auditoriumu već od 13 sati kada je program počeo glazbom i video programom, nastavio se  filmskim projekcijama i razgovorima na temu Energija grada u sklopu ovogodišnje teme EXPO-a,  Prehranjivanje planeta, energija za život.

Gradonačelnik Grada Zagreba obišao je atraktivni izložbeni prostor u društvu talijanskog senatora Alda di Biaggia i sa zagrebačkim srednjoškolcima – pobjednicima Kviza EXPO – kojima je posjet toj eminentnoj svjetskoj izložbi i predstavljanju glavnoga grada Republike Hrvatske nagrada za pokazano znanje.

– Vi znate da Hrvatska nažalost ne sudjeluje na EXPO-u 2015. godine, no ja kao gradonačelnik Grada Zagreba sam dao sve da spasim obraz, želio sam na izvjestan način da okupimo županije i Grad Zagreb. U više navrata i dopisa Prema premijeru Hrvatske, ministrici vanjskih poslova i predsjedniku no nisam dobio odgovor, ali nisam sjedio skrštenih ruku. Zagreb je danas na EXPO-u u Milanu i danas ćemo obići naše prijatelje u Sloveniji i Crnoj Gori. Da lova nije problem Crna Gora je primjer. Budžet Crne Gore je jednu trećinu manji od budžeta Zagreba, ne trebam ništa dalje govoriti i prema tome je situacija kristalno jasna. Žalostan sam što Hrvatska nije ovdje, ali sam sretan da ćemo braniti boje Zagreba i Hrvatske barem jedan dan. – rekao je Milan Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu senatora Di Biaggija obišao je i Klaster Srbije i Crne gore te izložbeni prostor Slovenije.

U izložbenom prostoru Auditoriumu, gradonačelniku Milanu Bnadiću pridružio se najpoznatiji Zagrepčanin u Milanu Zvonimir Boban.

Gradonačelnik Milan Bandić nije krio zadovoljstvo što se Zagreb predstavio velikom broju posjetitelja, dok su talijanski senator Aldo di Biaggi, glavni tajnik Svjetske izložbe Bruno Pasquin, zamjenica talijanskog ministra okoliša Barbara Degani i generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić, u obraćanju javnosti složili da je nastup Zagreba na ovoj prestižnoj izložbi izuzetno značajan uspjeh za koji je zaslužan zagrebački gradonačelnik.

Prema informacijama organizatora izložbu dnevno posjeti oko 250 tisuća posjetitelja, dok se nedjeljom ta brojka se penje do 500 tisuća, do sada je kroz EXPO prošlo 20 milijuna ljudi. Na ulazu u paviljone nepregledne su kolone, i za pojedine zemlje čeka se od šest do sedam sati.

Program koji se Zagreb predstavio na EXPU možete vidjeti OVDJE

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR/ Zagreb.hr

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply