ZORAN MAMIĆ: Pobjedom protiv Zagreba, najavit ćemo spektakl protiv Olympiakos

ZORAN MAMIĆ: Pobjedom protiv Zagreba, najavit ćemo spektakl protiv Olympiakos

Nakon reprezentativne stanke Modri se vraćaju utakmicama, a prvi je na redu gradski derbi. Dan uoči susreta sa Zagrebom trenerom Dinama Zoran Mamić na konferenciji za medije je najavio susret.

– Čestitao bih reprezentaciji na plasmanu na Europsko prvenstvo. To je samo još jedan dokaz da je sport najzdraviji dio našeg društva i bravo za bivšeg izbornika, sadašnjeg, sve igrače i ljude koji su zaslužni za novi uspjeh naše reprezentacije – rekao je na početku trener Modrih pa nastavio:

– Čeka nas protivnik koji nam je u zadnje vrijeme radio dosta problema iako smo u zadnjoj međusobnoj utakmici bili jako dobri. Svjesni smo situacije u domaćem prvenstvu i da nam protivnici pušu za vratom te si ne smijemo dopustiti krivi korak. Imamo jako puno problema u momčadi s ozljedama, suspenzijama, a tereni su nam pod vodom tako da teško i treniramo – rekao je trener pa objasnio detaljnije: – Pavičić je već igrao za drugu momčad i igrat će i ovaj vikend, Schildenfeld i dalje radi odvojeno. Pinto se oporavio i bit će spreman već sutra.

Što se tiče Leonarda Sigalija on se vratio u Zagreb, no još nije počeo s treninzima: – S obzirom na loše terene je preveliki rizik pustiti ga u trening. Nije radio s momčadi nego pojedinačno, njegovo stanje je fizički vrlo dobro, ali ostaje vidjeti kada ćemo ga uključiti u rad. Ozljede koljena su vrlo komplicirane i ne želimo ništa riskirati.

Dinamo ne možemo računati niti na Arijana Ademija koji je pod istragom Uefe: – Za pet dana, 20.10., mora biti u Švicarskoj kada će se otvarati B uzorak. Kada će biti gotova analiza – stvarno ne znam. U situaciji gdje imamo dosta problema u zadnjoj liniji naravno da nam je njegov izostanak hendikep. On je nositelj naše agresije i kvalitete i sigurno nam puno nedostaje, no nema se smisla uzrujavati oko nečega što ne možemo promijeniti. Naravno da je i njemu teško, a posebno jer kaže da svjesno nije uzeo ništa. Tužan je i razočaran što se ovako nešto događa.

Za kraj je trener “bacio pogled” i na iduću utakmicu koja čeka Modre, onu Lige prvaka kada u utorak na Maksimir dolazi Olympiacos: – Ne volim baš govoriti unaprijed i “preskakati utakmice” što i sami znate da nikada ne radim, ali imam potrebu reći da za pet dana igramo utakmicu Lige prvaka protiv Olympiacosa i apeliram na medije da se ta utakmica stavi u fokus, da dođe što više ljudi i da bude spektakl. Čeka nas jako kvalitetan protivnik, fascinira me koliko su organizirani i disciplinirani u igri i što ih više gledam to ih više cijenim – zaključio je trener Dinama.

Utakmica protiv Zagreba počinje u 18:00, a cijene ulaznica su pristupačnih 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad.

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply