Umirovljenicima isplata božićnice

Umirovljenicima isplata božićnice

Vlada je u srijedu donijela odluku o isplati jednokratnog novčanog primanja umirovljenicima iz sredstava koja pripadaju Republici Hrvatskoj kao članu Umirovljeničkog fonda koji će im biti isplaćen do Božića.

Umirovljenici s mirovinom do 1000 kuna, po predloženoj bi odluci, trebali dobiti jednokratno 325 kuna, oni s mirovinom između 1000 i 2000 kuna dobit će 225, a oni s mirovinama između 2000 i 3000 kuna dobit će 145 kuna božićnice. Umirovljenicima s mirovinom većom od 3000 kuna isplatit će se po 100 kuna.
“Isplata ide nakon 18. prosinca i sve bi mirovine trebale biti isplaćene do Božića”, izvijestio je  ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.
Vlada je donijela i odluku o obvezi rada ureda državne uprave radi provedbe izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.
Tako će uredi u županijama, kao i zagrebački Gradski ured za opću upravu, odnosno njihovi službenici koji rade na pripremi, provjeri i izradi popisa birača te izdavanju potvrda za glasovanje, raditi i u subotu, 24. listopada, od 8 do 14 sati, a do 24 sata u srijedu, 28. listopada, kada je zadnji dan za podnošenje zahtjeva za privremeni upis, aktivnu i prethodnu registraciju te izdavanje potvrda za glasovanje izvan mjesta preobivališta.
Na dan izbora,  u nedjelju, 8. studenoga, državni će uredi raditi za sve vrijeme glasovanja od 7 do 19 sati.
Vlada je odobrila i sredstva iz proračunske zalihe za podmirenje troškova zbrinjavanja izbjeglica Ministarstvu unutarnjih poslova i Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, i to  4.018.508 kuna MUP-u te 3.734.137 kuna DUZS-u.

 

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply