Požar na zagrebačkom Trnju namjerno podmetnut; motiv nepoznat

Požar na zagrebačkom Trnju namjerno podmetnut; motiv nepoznat

Požar u kojem su kasno u petak na zagrebačkom Trnju izgorijeli skupocijeni BMW 720 i peugeot 3008 namjerno je podmetnut, jer je policija isključila kvar kao uzrok požara, a zasad nije poznat motiv uništavanja te imovine koja je po nepotvrđenim podacima u vlasništvu 43-godišnjaka poznatog po imovinskim nedjelima.

Zagrebačka policija, koja je očevidom isključila tehnički uzrok požara, utvrdila je da je najvjerojatnije nepoznati počinitelj, u petak oko 23,30 sati, na parkiralištu u Ličkoj ulici lakozapaljivom tekućinom i otvorenim plamenom zapalio peugeot 3008 otkud se požar proširio na susjedni BMW.

Ni jedan ni drugi automobil nisu imali registarske pločice, izvijestila je policija koja je štetu na automobila procijenila “većom”.

Zapaljeni peugeot  je u vlasništvu jedne tvrtke, dok je vlasnik BMW-a 43-godišnjak čiji identitet policija nije otkrila, a Jutarnji list navodi da je riječ o Dariju P. koji je prije 14 godina osuđen na godinu i pol zatvora zbog sudjelovanja u pokušaju iznude i napada na policajca u Kopru i Zagrebu.

Dario P. je navodno s još dvojicom u srpnju 1994. pokušao od slovenskog državljanina Edvina Pejovića iznuditi 30 tisuća tadašnjih njemačkih maraka kako bi mu vratili njegov ukradeni mercedes 500 SL, koji je ranije iste godine ukraden u Kopru.

Po neslužbenim podacima Dario P. policiji je od ranije poznat zbog imovinsko-gospodarskih nedjela.

Tekst: HINA
Foto: HINA/Denis CERIĆ

Leave a Reply