VELUX EHF Liga prvaka: Težak poraz PPD Zagreba

VELUX EHF Liga prvaka: Težak poraz PPD Zagreba

U susretu 4. kola A skupine Lige prvaka rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb su doživjeli težak poraz izgubivši u Parizu od Paris Saint Germaina 23-34 (8-18).

PPD Zagreb je svoju dosadašnju igru gradio na čvrstoj i borbenoj igri u obrani, te brzim kontrama i polukontrama. Nažalost, u Parizu toga nije bilo. Zagrebaši ove sezone nigdje nisu primili više od 23 gola. Kiel im je zabio 22, Veszprem 21, a suparnici u SEHA ligi u prosjeku 19,5 golova. Međutim, PSG je već u prvom poluvremenu zabio 18 golova. Jedan od najvećih kandidata za naslov europskog prvaka, uz Kiel i Veszprem na poluvremenu je imao velikih deset golova prednosti (18-8). U drugom poluvremenu PSG je spustio u nižu brzinu, a Zagreb je odigrao ipak bolje, pa je taj dio igre završio s golom prednosti za domaćine (16-15) za konačnih 34-23.
PSG su do treće pobjede u skupini predvodili sjajni Mikkel Hansen sa 10 golova, Nikola Karabatić je dodao sedam, a Jeffrey M’tima četiri gola. Odličan je bio i Thierry Omeyer na francuskim vratima. Za PSG je nastupio i Igor Vori postigavši dva gola. U redovima Zagreba najefikasniji su bili Antonijo Kovačević s pet, Domagoj Pavlović sa četiri, te Sandro Obranović i Luka Raković sa po tri gola.
Na ljestvici skupine vodi Veszprem sa sedam bodova, PSG i Kiel imaju po šest bodova, a PPD Zagreb četiri boda. Wisla ima tri boda, a Celje Pivovarna Laško i Flensburg po dva boda, ali i utakmicu manje. Na začelju je Bešiktaš sa četiri poraza.
U petom kolu PPD Zagreb će 17. listopada ugostiti Wislu.
Tekst: HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply