ANTE ČAČIĆ: Zanima nas samo plasman na EP i sve ćemo učiniti za pobjedu!

ANTE ČAČIĆ: Zanima nas samo plasman na EP i sve ćemo učiniti za pobjedu!

U završnu bitku za europsku smotru u Francuskoj 2016. godine hrvatska reprezentacija kreće protiv Bugarske i Malte.

“Hrvatsku reprezentaciju zanima samo plasman na EP i moramo učiniti sve za pobjedu, usprkos svim okolnostima iz posljednjeg razdoblja. Gledajući reprezentativce ovaj tjedan, uvjeren sam da su svjesni odgovornosti i puni unutrašnje energije da prebrode te okolnosti. Trebat će nam puni angažman za kontroliranu dominaciju od prve minute, koju bismo trebali okruniti i dobrim rezultatom. Uz puno poštovanje Bugarskoj, držim da je Hrvatska puno kvalitetnija”, najavio je izbornik Ante Čačić.

Čačiću će to biti premijera na klupi Vatrenih.

“Osjećam ponos, dio sam obitelji koju pozna cijeli svijet. Sposoban sam i spreman zajedno s igračima odgovoriti na zadatke jer ova generacija ne zaslužuje ništa manje nego i dalje promovirati Hrvatsku na svjetskoj razini”, naglasio je.

Oko sastava nema dvojbi, a na lijevom će boku utakmicu započeti Josip Pivarić, dok će u vrhu napada umjesto ozlijeđenog Marija Mandžukića igrati Nikola Kalinić. Kakvu Bugarsku očekuje izbornik?

“Bit će potpuno rasterećeni. Bez obzira tko će nastupiti za Bugarsku, svakome je posebna čast igrati za reprezentaciju. Siguran sam da će svaki igrač, makar i zamjena za prvotimce koji ne igraju, dati sve kako bi opravdali ukazano povjerenje te da nas ne čeka lagani posao”, odgovorio je.

Hrvatski kapetan Darijo Srna siguran je da će se Vatreni pokazati u pravom svjetlu u subotu protiv Bugara na Maksimiru, ali pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj hrvatska će nogometna reprezentacija ponovno igrati pred praznim tribinama zbog Uefine kazne.

“Takva je situacija, specifična. svi znamo da nije ugodno ni lijepo igrati pred praznim tribinama, no što je – tu je. Znamo koji je cilj pred nama, maksimalnih šest bodova, i vjerujem da Hrvatska uvijek pokazuje svoje najbolje lice kada je najteže. Tako će biti i protiv Bugarske od prve minute”, najavio je kapetan ukrajinskog Šahtara i hrvatske reprezentacije, Darijo Srna.

Vatrene će od dvoboja s Bugarskom i Maltom voditi novi izbornik, Ante Čačić.

“Otvoreno smo razgovarali s izbornikom i kroz njegova putovanja i ovdje u Zagrebu. On ima veliko povjerenje u nas, kao i mi u njega, te želimo igrati svoj nogomet, vratiti sami sebi samopouzdanje i vratiti se na pobjedničke staze”, kaže Srna.

Za izravni plasman u Francusku Hrvatskoj će se vjerojatno trebati poklopiti i potrebni rezultati izravnih protivnika.

“Gledat ćemo samo sebe, a ostalo kako bude. Uvijek sam dobro igrao protiv Bugarske i sigurno ću opet dati sve od sebe, no rezultat je jedini važan, on nas ostavlja u utrci za Europsko prvenstvo, a mi za svoju državu igramo s ponosom i veseljem”, zaključio je kapetan.

Tekst: HNS

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply