Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti

Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana neovisnosti

Drage  Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

 čestitam vam Dan hrvatske neovisnosti – dan sjećanja na odluku Hrvatskoga sabora o raskidu državnopravnih sveza s ostalim dijelovima bivše države u jeku ratne 1991.

 Bilo je to vrijeme u kojem smo iskazali  odlučnost, zajedništvo, solidarnost i hrabrost. Prije svega, zahvaljujući našim braniteljima i njihovomu junaštvu i žrtvi  stvarali smo preduvjete za novu, slobodnu, europsku i demokratsku  Hrvatsku.

 Sadašnjost, bremenita dugotrajnom krizom i recesijom, zahtijeva od nas privrženost istim tim vrijednostima te traži istu energiju i upornost u rješavanju aktualnih problema. Aktivirajući sve svoje potencijale, promičući rad i znanje, solidarnost i zajedništvo, ostvarit ćemo prosperitetno, inovativno i uspješno društvo. To zahtijeva jasnu viziju i odlučne ljude koji znaju riješiti problem, ispuniti zacrtane ciljeve i provesti reforme za pravednije društvo i bolju svakodnevicu.

 S uvjerenjem kako imamo snage za taj iskorak i s mislima na sve one koji su za neovisnost i slobodu Hrvatske u najtežim trenutcima dali najviše, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da na pročelja zgrada ponosno istaknemo hrvatske zastave!

 Svima vama i svim hrvatskim građanima čestitam Dan hrvatske neovisnosti!

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply