FOTO: Ivan Rakitić nogometaš godine u izboru Večernjeg lista

FOTO: Ivan Rakitić nogometaš godine u izboru Večernjeg lista

Hrvatski reprezentativac i nogometaš Barcelone Ivan Rakitić proglašen je najboljim igračem 2015. godine po izboru Večernjeg lista.

Dodjela nagrade održana je u prostorima Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Zagreb, a prisustvovao joj je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je šest puta bio dobitnik Večernjakovog priznanja i statue “Pobjednik” akademskog kipara Stipe Sikirice.

– Mislim da su riječi suvišne, najdraže mi je govoriti o djeci i družiti se s njima. Svi znamo koliko znači njihov osmijeh. Hvala Večernjem listu na mogućnosti da budem ovdje te svima koji su glasali za mene, a bit će teško nadmašiti predsjednika Šukera koji ima šest ovakvih nagrada. Ovo će mi biti još veća motivacija za sve ciljeve koji su pred nama, počevši već s Bugarskom u subotu. Nastavit ću i dalje davati sve od sebe!– naglasio je dobitnik Ivan Rakitić primajući nagradu u društvu najmlađih, s kojima se družio i darivao ih.

Ivan Rakitić je u 2015. godini u dresu Barcelone osvojio trostruku krunu, postigao jevodeći pogodak u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, a u četvrtak je njegova vitirina s trofejima postala bogatija za naslov najboljeg nogometaša Hrvatske u 44. izboru Večernjeg lista.

U izboru žirija kojeg je činilo 11 bivših reprezentativaca Rakitić je osvojio 105 bodova, 20 više od drugoplasiranog suigrača iz reprezentacije i igrača milanskog Intera Ivana Perišića, dok je treći s 80 bodova bio član Real Madrida Luka Modrić.

U prostorijama Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, nagradu je Rakitiću predao glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Nagrada od ove godine nosi ime Darka Draženovića, preminulog istaknutog sportskog novinara i dugogodišnjeg urednika sportske rubrike Večernjeg lista, koji je bio njezin inicijator 1972. godine, kad je prvi put dodijeljena.

Osim predsjednika HNS-a Davora Šukera svečanosti je nazočio i izbornik reprezentacije Ante Čačić, a djecu i sve uzvanike kratkim su programom razveselili članovi udruge Crveni nosovi, a djeca su, osim fotografija s Rakitićem dobila prigodne darove Večernjeg lista i lopte HNS-a s potpisima svih reprezentativaca.
Nakon dodjele nagrade Ivan Rakitić i ostali uzvanici su u pratnji domaćice, voditeljice odjela za hematologiju i onkologiju dr. Jasminke Stepan obišli male bolesnike na odjelu pedijatrija – onkologija, gdje im je Ivan predao dresove i suvenire svog kluba Barcelone.
Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply