Rakitić i Srna podijelili darove oboljeloj djeci od malignih bolesti u KBC-u Zagreb

Rakitić i Srna podijelili darove oboljeloj djeci od malignih bolesti u KBC-u Zagreb

Inina donacija u iznosu od 150 tisuća kuna omogućit će KBC-u Zagreb nabavku prijeko potrebne medicinske opreme namijenjene boljoj skrbi pacijenata Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju.

-Ovo nije prvi put da surađujemo s KBC Zagreb i raduje me što je INA još jednom mogla doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju malih pacijenata jer smo na njih uvijek posebno osjetljivi. Našu delegaciju pojačali smo hrvatskim nogometnim reprezentativcima što je male pacijente jako razveselilo.- rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Posjet  hrvatskih nogometnih reprezentativaca Darija Srne i Ivana Rakitića osobito je razveselio male pacijente kojima su tom prilikom podijeljeni i prigodni pokloni.

-Uvijek rado pomognemo i odazovemo se kada  je u pitanju pomoć, a pogotovo kada su djeca u pitanju.- rekao je Ivan Rakitić

Inina donacija omogućit će KBC-u Zagreb nabavku medicinskih uređaja koji omogućuju istodobno davanje različitih lijekova, a pri tom se može točno računati količina i brzina infundiranja lijeka, što je od presudne važnosti u procesu liječenja onkološko-hematoloških bolesnika. Ovi uređaji od velike su koristi teško oboljeloj djeci koja primaju i po sedam-osam vrsta citostatika tijekom liječenja malignih bolesti, te djeci nakon transplantacije koštane srži, kada su posve ovisna o parenteralnoj nadoknadi tekućine, prehrane i lijekova.

-Zahvaljujem Ini što je i ovaj put prepoznala potrebu i donirala sredstva za kupnju neophodne medicinske opreme Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Ova donacija poboljšat će uvjete rada i omogućiti liječenje velikom broju naših pacijenata koji nam dolaze iz cijele zemlje, ali i stvoriti potencijal za daljnje širenje zdravstvenih usluga KBC-a Zagreb. Zahvaljujem se i naši reprezentativcima Dariju Srni i Ivanu Rakitiću, koji su došli u posjet našoj djeci. Sportaši su uvijek bili prvi kada je bila potrebna pomoć djeci.- rekao je Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC-Zagreb.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply