ZORAN MAMIĆ: Nakon Bayernove lekcije, slijedi Inter Zaprešić!

ZORAN MAMIĆ:  Nakon Bayernove lekcije, slijedi Inter Zaprešić!

Par dana nakon spektakla u Ligi prvaka na Allianz Areni Dinamo u subotu, 18:00, gostuje u Zaprešiću kod Intera. Dan uoči utakmice trener Modrih Zoran Mamić bio je na konferenciji za medije i najavio susret.

– Čeka nas nastavak prvenstva, naša realnost i ono što je najbitnije, a to je osvajati bodove kako bismo opet bili tu gdje smo sada. Imaju jednog od najboljih trenera u ligi, skupili su puno bodova u zadnje vrijeme, odlično stoje i jako su dobro organizirana momčad koja nam može stvoriti probleme – rekao je trener o Interu pa nastavio.

– Henriquez ima kartone, Pjaca će vjerojatno dobiti zasluženi odmor, a bit će i promjena u sredini terena – nastavio je trener kojem će dobro doći reprezentativna pauza: – Sigali i Pinto se dobro oporavljaju i Ivo je mogao čak već i sutra igrati, ali nismo htjeli riskirati. On će sigurno biti spreman nakon pauze, a mogu reći da će vrlo vjerojatno i Sigali biti među kandidatima za utakmice koje dolaze.

Modri su u srijedu na Allianz Areni u Ligi prvaka doživjeli poraz nakon točno 307 dana: – Već kada je serija prekinuta onda je mi je drago da je bilo protiv Bayerna. Bilo je to najbolje moguće predavanje. Mi vjerojatno nikada nećemo biti na takvom nivou, ali u skladu s našim mogućnostima trebamo stremiti “jedan-dva” igri, brzim otvaranjima i ostalome što su oni doveli do savršenstva. Igraju jednostavno i s malo dodira, brzo se kreću, mijenjaju pozicije, stoperi im pucaju s naših 20 metara… Treba biti pametan i na svom nivou kopirati što je više moguće – rekao je trener pa se prisjetio osjećaja nakon manje od pola sata kada je na semaforu pisalo 4:0: – Naravno da nije ugodno primiti četiri gola u 15-ak minuta; nismo na to naviknuti iako smo igrali protiv Bayerna. Velim, nije lijepo gubiti pa makar i od Bayerna.

U drugoj skupini naše utakmice Olympiacos je dobio 3:2 u Londonu, bodovno se izjednačio s Modrima, a Topnike ostavio na nula bodova: – Da ste me prije pitali rekao bih da je bolje da dobije Arsenal. S druge strane mi je drago je da je ovako završilo jer se stvarala slika je Olympiacos loš, a to nije istina jer se radi o sjajnoj ekipi i bit će nam jako teško – kaže trener pa zaključuje: – Ipak, idemo utakmicu po utakmicu i koncentrirani smo na Inter.

Modri utakmicom u Zaprešiću zaključuju još jedan ciklus, nakon subote momčad će imati nekoliko slobodnih dana, a brojni reprezentativci će se priključiti svojim nacionalnim selekcijama diljem svijeta.

Tekst: GNK Dinamo/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply