Dan otvorenih vrata Centara za kulturu i informacije Maksimir

Dan otvorenih vrata Centara za kulturu i informacije Maksimir

Centar za kulturu i informacije Maksimir u  subotu 3. listopada organizira Dan otvorenih vrata. Za sve posjetitelje pripremili  smo bogat program – od glazbenih, plesnih i dramskih radionica za najmlađe i školarce, sve do predstavljanja naših kreativnih likovnih radionica te radionica na stranim jezicima. Na Danu otvorenih vrata svoje će programe predstaviti i Midikenn koji od listopada kreće s novim ciklusom svoje modne škole.

Program će se održati od 9.30 do 14.00 sati, a Dan otvorenih vrata otvara glazbena radionica Čarobne frulice, koja je namijenjena predškolcima. Igraonica je  prilagođena  djeci od 3 – 7 godina, a mališani će se kroz igru i zabavu upoznati s osnovama glazbenih znanja i vještina, instrumentima, elementima ritmike i igara s pjevanjem. Cilj je radionice da na razigran način kod djece razvija ljubav prema glazbenoj kulturu i druženju.

Za nešto stariju djecu održat će se i prezentacija glazbene radionice  – za početnike i napredne, iz klavira i gitare. Ta je radionica namijenjena učenicima nižih razreda, no i starijima – svima koji bi željeli naučiti svirati modernije glazbene stilove poput rocka, popularne ili filmske glazbe.

Svi su pozvani i da nam se pridruže na našoj dramskoj radionici – za djecu od 7 do 15 godina starosti, na kojoj stvaramo i otkrivamo neke nove priče, igramo se, pjevamo, plešemo i glumimo. Na danu otvorenih vrata plesat će se i Hip – hop, a predstavit će se i program Suvremenog plesa i baleta. Ispred Centar za kulturu Maksimir bit će organizirana i likovna radionica, a svi su pozvani i da nam se pridruže u našoj novoj BookCrossing zoni.  Izvucite stare knjige iz podruma i tavana, donesite ih na razmjenu, i nabavite nove naslove!

Na Danu otvorenih vrata od 11:00-12:30 sati za djecu je organizirana  i radionica pod motom “Multi kulti kids day”. Radionice će se održati na tri strana jezika: engleskom, njemačkom i francuskom. Mališani će također imati priliku vidjeti i što se sve uči i radi na radionici talijanskog jezika, a prezentacijska radionica bit će održana i na kineskom jeziku, koji predškolci u CKIM-u mogu učiti od listopada.

Svi programi  na Danu otvorenih vrata su besplatni.

 

 

 

 

Leave a Reply