Sjećanja Krležinih suvremenika

Sjećanja Krležinih suvremenika

Željko Senečić u razgovoru s Goranom Matovićem na Krležinom Gvozdu

U utorak, 29. rujna u 18 sati u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže i na terasi Krležinog Gvozda 23 odvija se novi program ‘Sjećanja’ u kojem sudjeluje Željko Senečić prema autorskoj zamisli Gorana Matovića, voditelja Centra Miroslav Krleža.

Nakon sjajnog događaja u okviru Sjećanja Krležinih suvremenka koji je priredio ugledni književnik i krležolog Bora Ćosić, memorijski niz nastavljamo sa Željkom Senečićem koji se u autentičnom prostoru Krležinog doma sjeća konkretnih susreta s velikim piscem i svjedoči o Krležinom životu nakon smrti. Željko Senečić trajno je zaokupljen Krležinim djelom kroz film i kazalište. Program se filmski snima kao trajni dokument o Krleži i njegovim suvremenicima. Krleža pripada prošlosti, ali i budućnosti. On je most što veže svjetove i vremena, pa kao takav može biti orjentir, mjera i kriterij našeg trajanja na ovom prostoru.

Nakon Senečića u programu ‘Sjećanja’ sudjeluju: Zlatko Bourek, Georgij Paro, Ivo Štivičić, Rade Šerbedžija, Marija Ujević, Mani Gotovac, Irena Vrkljan, Neva Rošić, Latica Ivanišević, Mira Stupica, Josip Vaništa, Stanko Lasić, Boro Krivokapić, Igor Mandić, Nikica Petrak, Branislav Glumac, Antun Vrdoljak, Josip Šentija, Edo Galić…

Program se organizira uz potporu Grada Zagreba, Muzeja grada Zagreba, Centra Miroslav Krleža, Memorijalnog prostora Miroslava i Bele Krleže i Teatra poezije.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply