ZORAN MAMIĆ: Želimo pobjedom najaviti Bayern

ZORAN MAMIĆ: Želimo pobjedom najaviti Bayern

Dinamo nastavlja “ludi ritam” u rujnu i samo par dana nakon uvjerljivog prolaza u Kupu na Maksimir dolazi Osijek (petak, 18:00). Utakmicu su najavili trener Modrih Zoran Mamić i dvojac koji je nedavno produljio ugovore s Dinamom Antonijo Ježina i Josip Pivarić, a navijačima će posebno biti zanimljivo što uz predočenje ulaznice s utakmice protiv Arsenala imaju – besplatan ulaz.

– Čeka nas prvenstvena utakmica protiv ekipe koja nam u Osijeku proteklih godina radi dosta problema. Osijek nije u ugodnoj situaciji zbog investitora i imaju svojih problema, ali nećemo razmišljati o tome. Trebamo ih respektirati i moramo biti na razini da bismo ih dobili. Želimo se vratiti pobjedama nakon remija u Splitu i napravit ćemo sve da upišemo pobjedu i sva tri boda – rekao je trener u uvodu dok je Piva dodao: – Prvenstvo nam je jako bitno i moramo nizati pobjede. Igramo protiv Osijeka i želimo dobiti kako bismo u što boljem raspoloženju krenuti prema Njemačkoj i Bayernu.

Modri i dalje imaju puno problema s ozljedama; posebno u  zadnjoj liniji: – Iskreno, bit će dosta promjena u sastavu, ali i da sada znam koje – ne bih rekao. Ono što sam siguran je da ne možemo računati na Sigalija, Pinta,Schifu i Pavičića. Vjerojatno neće igrati ni Taravel koji osjeća posljedice želučane viroze ni Benković kojeg mislimo da je nakon serije utakmica i ozljede važnije sačuvati za ono što nas čeka.

Jedan od rijetkih u obrani koji je spreman je novi/stari hrvatski reprezentativac: – Jako sam sretan i ponosan jer mi je drago da se moja dobra forma prepoznala. Svakom sportašu je velika čast igrati za svoju zemlju i jedva čekam okupljanje. Vjerujem da svojim igrama mogu pomoći reprezentaciji – rekao je o pozivu u reprezentaciju Josip Pivarić.

Vratar Modrih koji je prije par dana čuvao gol Dinama u utakmici Kupa za kraj se osvrnuo na nedavno potpisivanje novog ugovora: – Sigurno da sam jako sretan zbog novog ugovora što pokazuje da se na mene ozbiljno računa u budućnosti. To mi je veliki motiv za daljnji rad i na meni je iskoristiti svaku priliku koja mi se pruži.

Pivarića, kao i sve ostale igrače Dinama, par dana nakon Osijeka čeka susret s jednom od najboljih momčadi svijeta – Bayernom: – Drago mi je da se Lewandowski ispucao – rekao je kroz smijeh bočni igrač Dinama o impresivnih pet golova koje je napadač Bayerna zabio u jednom poluvremenu prije par dana Wolfsburgu pa nastavio: – Dat ćemo sve od sebe da im pomrsimo račune. Ja sam sportaš i nikome ne priznam da je bolji dok se ne odigra utakmica. Naravno, oni su jedna od najjačih momčadi svijeta, ali nadam se da oni neće imati dobar dan, a da će nama biti fantastičan.

Slično razmišlja i trener Modrih o srazu u Njemačkoj: – Što znači dobra utakmica? Izbjeći poraz… Nije to utopija ili junačenje, ali sportski je misliti da možeš odigrati najbolje u životu, oni malo lošije i da se može nešto izvući. Naravno, ne tvrdim da će biti dobro u Njemačkoj, ali ako ćemo igrati kao protiv Arsenala sam uvjeren da možemo biti dobri – zaključio je trener Dinama.

Ulaznice za utakmicu protiv Osijeka su već u prodaji, blagajne rade u četvrtak od 10 do 19 te na dan utakmice od 10 do 18:45. Cijene su sjever 10kn, istok 20kn i zapad 30 kn. Podsjećamo još jednom da navijači koji su bili na utakmici protiv Arsenala s istom ulaznicom imaju besplatan ulaz, a više detalja možete pročitati OVDJE.

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply