Službeni posjet delegacije Sankt Peterburga

Službeni posjet delegacije Sankt Peterburga

U palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, primio je izaslanstvo Sankt Peterburga, predvođeno predsjednikom Odbora za razvoj poduzetništva i tržišta potrošača Elgizom Kachaevom, koje boravi u trodnevnom službenom posjetu Zagrebu i Veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova.

-Prijateljstvo Sankt Peterburga i Zagreba, datira iz daleke 1968. godine, a ovakvi susreti to prijateljstvo produbljuju. Teme o kojima se govorilo jučer na održanom Okruglom stolu, odnose se na suradnju u društveno-ekonomskim odnosima, industrijskim, turističkim i obrazovnim. Obrtnička komora Grada Zagreba i Udruženje obrtnika Grada Zagreba, otići će u posjet gospodarstvenicima u Sankt Peterburgu. Razgovarali smo o tome da bi djeca iz Zagreba, mogla ići u posjet Sankt Peterburgu, o suradnji dviju turističkih zajednica, o sajmu u doba adventa.- rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

U okviru boravka, održan je Okrugli stol o suradnji partnerskih gradova St. Peterbutga i Zagreba na kojem su članovi Izaslanstva i predstavnici Gradskih ureda Grada Zagreba raspravljali o promicanju društveno-ekonomskih, industrijskih, turističkih i obrazovnih potencijala dvaju gradova s ciljem razvitka suradnje.

-Hvala na toplom i prijateljskom gostoprimstvu, koje ste nam pružili. Pozvani ste kod nas u St. Peterbutg, sa gospodarstvenicima iz Zagreba, na naš Božićni  sajam koji posjeti više milijuna ljudi. Ove godine odlučili smo jedan dan posvetiti Hrvatskoj, kako bi posjetitelji mogli što bolje upoznati vašu zemlju kroz gastronomsku i turističku ponudu. Isto tako želja mi je da ove godine St. Peterbutg razmjeni Božićno drvo sa Gradom Zagrebom i da ih okitimo zajedničkim ukrasima.- rekao je Elgizo Kachaev, predsjednikom Odbora za razvoj poduzetništva i tržišta potrošača Sankt Peterburga.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply