HNS: Ante Čačić, novi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije

HNS:  Ante Čačić, novi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije

Nakon sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koja je sazvana u 12,00 sati, jednoglasno je izabran novi izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čaćić.

– Izbornik je imenovan jednoglasno, razgovarali smo, promislili smo i došli do najboljeg rješenja. Zadovoljan sam izborom izbornika koji će nas odvesti na Europsko ili Svjetsko prvenstvo. S Antom Čačićem potpisan je Ugovor do 31. srpnja 2018, a sve detalje oko stožera i da li će nekoga vratiti u reprezentaciju, pitaj te novog izbornika koji će sutra sazvati konferenciju za novinare.- rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Ante Čaćić  dobio je najljepši rođendanski poklon, a evo i male kronologije njegovog trenerskog rada.

Ante Čačić je rođen u Zagrebu 29. rujna 1953. godine, gdje je završio Kineziološki fakultet i jedan je od prvih deset trenera u Hrvatskoj koji su stekli Pro licencu.

Početci trenerske karijere vezani su mu uz nižerazredni amaterski klub NK Tekstilac iz Zagreba a zatim je trenirao NK Inter-Zaprešić, NK Osijek, NK Dubravu, NK Zadar, NK Slaven Belupo, NK Kamen Ingrad, NK Croatiju iz Sesveta, Lokomotivu iz Zagreba i Dinamo. Inter, Osijek i Dubravu uveo je u Prvu ligu.

U lipnju  2013. postao je trener slovenskog prvaka Maribora, 2014. sjeda na klupu Slaven Belupa, a 2015. NK Lokomotivu.

Čačić je Od 1994. do 1998. godine bio pomoćnik Martinu Novoselcu i Ivi Šušku u mladoj hrvatskoj reprezentaciji, bio je izbornik mlade reprezentacije Libije te pomoćnik Iliji Lončareviću u seniorskoj selekciji.

S Libijom je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine

Leave a Reply