FOTO: Novi izgled dječjeg igrališta na Bijeničkoj cesti kod kazališta Žar ptica

FOTO: Novi izgled dječjeg igrališta na Bijeničkoj cesti kod kazališta Žar ptica

Jedno od najfrekventnijih mjesta u zagrebačkom Maksimiru i službeno je predstavljeno u potpuno novom i modernom izdanju. Dječje igralište na Bijeničkoj cesti u rekordnih je mjesec dana iz zapuštenog i neuglednog igrališta postalo najdraže mjesto susreta djece, roditelja, ali i starijih osoba. Inicijativu za samo preuređenje pokrenuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić koji, kako kaže, prijašnje ruglo više nije mogao gledati.

– Uvijek ističemo kako su djeca naša budućnost. Međutim, trebamo ulagati u njihovu sadašnjost kako bi nam zajednička budućnost u konačnici bila bolja,- naglasio je Stanko Gačić. Kolika se važnost pridaje mlađim generacijama u Maksimiru, govori i podatak da se više od 70 posto sredstava iz proračuna te gradske četvrti izdvaja za ulaganja u objekte namijenjene djeci i mladima.

Otvaranju je prisustvovao i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner koji je objeručke prihvatio inicijativu gradske četvrti i za uređenjem parka Kozjak, smještenog u neposrednoj blizini obnovljenog dječjeg igrališta.

– Drago mi je da ima ovako dobrih inicijativa. No, isto tako mi je poznato koliko aktualna vlast i Grad Zagreb odugovlače s rješavanjem problema imovinsko-pravnih odnosa koji koče daljnju realizaciju projekta uređenja parka Kozjak. Ono što s ovog mjesta mogu reći jest da će se dolaskom nove vlasti ta inicijativa konačno realizirati,- istaknuo je akademik Reiner.

Za uređenje samog igrališta izdvojeno je 600 tisuća kuna, a koliko je ova investicija bila korisna, svjedoči i veliki broj djece i roditelja okupljenih na službenom otvaranju. Među roditeljima koji su s veseljem dočekali novo igralište bili su i poznati hrvatski glumac Robert Kurbaša s obitelji te fotograf Damir Hoyka sa svojom djecom.

Foto: Mario Ćužić/ZNA.HR

Leave a Reply