U tjednu mobilnosti, edukacija o pravilnoj i sigurnoj vožnji biciklom kroz grad

U tjednu mobilnosti, edukacija o pravilnoj i sigurnoj vožnji biciklom kroz grad

U okviru Europskog tjedna mobilnosti gradonačelnik  Milan Bandić predvodio je kolonu biciklista, koji su se u podnevnim satima ispred zgrade Gradske uprave uputili prema zagrebačkoj Policijskoj akademiji.

-U sklopu europskog tjedna mobilnosti biciklirat ćemo od gradske uprave, do policijske akademije, želim pohvaliti ovu akciju, koja vodi Darinka Jug, koja se cijeli život bavi biciklima i problemima biciklista u Gradu Zagrebu. Čestitam svim djelatnicima gradske uprave koji se na posao dovoze biciklima i oni će danas sa mnom biciklirati do policijske akad3mije to je oko 7 kilometara.- rekao je Milan Bandić

U Policijskoj akademiji  službenicima Gradske uprave koji su sudjelovali u vožnji bicikla, održana je dvosatna edukacija o pravilima i propisima vožnje biciklom kroz grad.

-Važna nam je  sigurnost, bicikilsta koji svakodnevno dolaze biciklom na posao. Nije loše ponoviti ne samo prometne propise nego ono što je i zaboravljeno ako su nekada polagali vozački ispit i još neke situacije koje mogu snaći  da bi se i dalje sigurno vozili. Prema statističkim podacima 60 % nesreća sa biciklistima je upravo uzrokovano zbog nepažnje biciklista, odnosno nepoznavanja prometnih propisa. Ujedno nam je važna i suradnja sa MUP-om odnosno policijskom upravom zagrebačkom da bismo zajedno radili na povećanju sigurnosti u prometu.- rekla je Darinka Jug.

U Europskom tjednu mobilnosti, poseban naglasak je na biciklistima, i koliko je važno da se što više koristi bicikl kao prijevozno sredstvo, koje je brže od bilo kojeg prijevoznog sredstva, a pritom ne zagađuje okoliš. Vođeni tom idejom predstavljen je bicikl koji je u vlasništvu uredu za promet.

-Ovaj bicikl koji ste vidjeli pripada uredu za promet, djelatnici koji idu u obilazak terena radimo i na tome da koriste bicikl, da ne idu službenim automobilima i da svim relacijama na koje moguće da idu biciklom. Da radi se o količini od 5 bicikala – rekla je Darika Jug.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply