MILAN BANDIĆ: Polažemo ispit humanosti, solidarnosti, te poštivanja hrvatskih i europskih zakona

MILAN BANDIĆ: Polažemo ispit humanosti, solidarnosti, te poštivanja hrvatskih i europskih zakona

U povodu velikoga vala migranata koji dolaze u Republiku Hrvatsku, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predstavnici vjerskih zajednica: katoličke, pravoslavne, i baptističke crkve, Islamske i Židovske zajednice te predstavnici Hrvatskog caritasa, obišli su prostor Zagrebačkog velesajma u kojem su  smještene izbjeglice.

Po podacima Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, od jučer navečer do danas u 11,30 sati kroz paviljon 1 Zagrebačkog velesajma prošlo je oko 180 izbjeglica. Neki su prespavali, a neki dođu i odu dalje.

-Nedaća i migracijski val koji je zadesio Hrvatsku od prije 24 sata ide svojom uzlaznom linijom, ide kao stampedo. Imamo najavu da će nam 1200 izbjeglica u 14 sati doći na Ranžirni kolodvor. Svi koji dođu u 14 sati moći će se oprati, nešto pojesti i odmoriti.- rekao je Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako će Zagreb, svima onima koji dođu biti privremeni dom, a isto tako se nada da će Vlada naći dobro rješenje za ovakvu situaciju. Gradonačelnik se  zahvalio svim vjerskim zajednicama, koje su poslale poruku zajedništva, u rješavanju kriznih situacija.

-Polažemo tri ispita – ispit humanosti i solidarnosti na djelu, ispit poštivanja hrvatskih i europskih zakona i ispit zaštite građanskih prava, odnosno nacionalnih i političkih interesa Hrvatske. Mislim da će Vlada zajedno s Europskom unijom na tom planu odgovoriti kvalitetno i da će ti ljudi naći svoj smještaj, a do tada grad Zagreb će im biti dom.- rekao je Milan Bandić.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply