GO HDZ i HSLS: tražimo neopozivu ostavku Dubravka Peroša na mjesto predsjednika VGČ Podsused-Vrapče!

GO HDZ i HSLS: tražimo neopozivu ostavku Dubravka Peroša na mjesto predsjednika VGČ Podsused-Vrapče!

Zagrebačka organizacija HDZ-a Grada Zagreba održala je konferenciju za medije povodom sramotne objave Dubravka Peroša (SDP) na facebook profilu o zbrinjavanju sirijskih izbjeglica, kojom je pokazao nedostatka empatije i humanosti.

O neprihvatljivim, sramotnim i uvredljivim komentarima Dubravka Peroša, na konferenciji za medije govorio je Zoran Piličić (HDZ), gradski zastupnik i Vladimir Andrić (HSLS) predsjednik VGČ Stenjevec.

– Oštro osuđujemo grube i omalovažavajuće riječi predsjednika VGČ Podsused-Vrapče i dužnosnika SDP-a gospodina Dubravka Peroša, kojima na svome facebook profilu vrijeđa i ponižava ljudsko dostojanstvo izbjeglica iz Sirije. Što očekivati od čovjeka koji je po partijskoj liniji, kao i mnogi drugi, „udomljen i uhljebljen“ u Zagrebačkom holdingu, stranačkoj ekspozituri SDP-a, gdje uživa sve povlastice i benefite svoga partijskog članstva. Čovjek koji tako misli i razmišlja sigurno ne zaslužuje, ne samo da vodi gradsku četvrt nego da uopće obnaša bilo kakve odgovorne i rukovodeće dužnosti. Stoga tražimo neopozivu ostavku gospodina Peroša na mjesto predsjednika VGČ Podsused-Vrapče, četvrti u kojoj živi preko 40000 stanovnika, jer poslije ovoga, kada je razotkrio svoje pravo lice, držimo da ni trenutak dalje ne može ostati na toj dužnosti. Licemjerno je, također, i ograđivanje SDP-a, čiji je Peroš član. Direktan povod ovakvim uvredljivim riječima gospodina Peroša upravo je dao njegov stranački šef i premijer Milanović, koji svojim nemuštim, neznalačkim, neodgovornim i „proročkim mudrovanjem“ o izbjegličkoj krizi ostavlja prostor svojim stranačkim podobnicima da na isti način soliraju i „izražavaju“ svoje mišljenje. Hrvatska mora pomoći ljudima u nevolji, ali to mora biti planski i u kontroliranim uvjetima, primarno uvažavajući aspekt sigurnosti i zaštite nacionalnih interesa. Nedostatak programa, sposobnosti i spremnosti na suočavanje s problemom izbjeglica od strane aktualne vlade, nedostatak sustava kriznog upravljanja i koordinacije sigurnosnih čimbenika države te neuvažavanje sigurnosnih rizika koje izbjeglička kriza nosi sa sobom mogu za Hrvatsku imati dalekosežne posljedice. – zaključio je Zoran Piličić.

– Moramo imati srce, moramo imati zajedništvo, moramo pronaći naćin kako pomoći ljudima, to su ljudi koji su izgubili svoju domovinu. Odluku o smjeni Dubravka Peroša može donijeti jedino Vijeće Gradske četvrti Podsused Vrapče te vjerujem da će vijećnici pronaći naćin da prigrle novoga predsjednika.- dodao je Vladimir Andrić.

Leave a Reply