ZORAN MAMIĆ: Na nama nema pritiska da moramo dobiti i to je olakšavajuća stvar

ZORAN MAMIĆ: Na nama nema pritiska da moramo dobiti i to je  olakšavajuća stvar

Nakon tri godine Liga prvaka ponovno gostuje na Maksimiru, Arsenal je prva momčad koja dolazi u goste Dinamu. Dan uoči velikog nogometnog spektakla održana je konferencija za novinare, na kojoj su trener Dinama Zoran Mamiću kapetan Domagoj Antolić i vezni igrač Marko Rog, najavili sutrašnju utakmicu.

– Čeka nas otvorenje Lige prvaka, najljepša moguća nagrada momčadi i meni kao treneru za uloženi trud. S veseljem čekamo utakmicu, očekujemo dobru atmosferu i igru. Svjesni smo moći i snage Arsenala, ali isto tako sportski vjerujemo da s fanatičnom borbom, trkom i taktičkom disciplinom možemo napraviti “pomutnju” –rekao je trener Zoran Mamić.

Kapetanu Modrih Domagoju Antoliću i veznom igraču Marku Rogu, postavilo se pitanje da li imaju tremu pred sutrašnju utakmicu.

– S nestrpljenjem čekamo utakmicu, a sretni smo i ponosni što smo dio Lige prvaka. Čeka nas momčad je 15 godina u vrhu europskog nogometa, ali to ne znači da ćemo se predati. Trudit ćemo se, boriti i nadamo se pozitivnom rezultatu – rekao je kapetan Dinama Domagoj Antolić.

– Čeka nas jako kvalitetna ekipa, svi znamo tko je Arsenal, ali puni smo samopouzdanja. Trema? Možda malo, ali to je pozitivna trema koja će nestati čim počne utakmica.- rekao je Marko Rog.

Mamić je prokomentirao kakvu igru sutra očekuje od Arsenala, komentirao je i legendarnog trenera Wengera.

– Objektivno je za očekivati da će Arsenal, kao kvalitetnija momčad, dominirati i da ćemo biti pod pritiskom, ali naša ideja nije braniti se. Želimo ugroziti Arsenal i to ćemo pokazati na terenu. – u nastavku je prokomentirao poznanstvo sa Wengerom- Imao sam ga priliku upoznati kada smo radili transfer Eduarda. On je jedan od najboljih trenera, 19 godina je trener Arsenala i radi fantastične stvari s dosta mladih igrača tako da je privilegija i iskustvo za mene biti tu gdje jesam; ponosan sam.- rekao je Zoran Mamić.

Zoran Mamić još uvijek ne može računati na ozlijeđene Schildenfelda, Pavičića i Šovšića.

Do danas prodano je 14 tisuća ulaznica za utakmicu što je itekako dobra vijest ako se zna da prodaja uvijek najbolje ide na sam dan utakmice. Naravno, trener je iskoristio priliku i pozvao navijače na stadion: – Očekujem popunjen stadion, dobru i pozitivnu atmosferu kakvu momčad zaslužuje. Publika je u zadnje vrijeme pokazala da stoji iza momčadi, a posebno je to važno kada momčadi ne ide –zaključio je trener Modrih.

Modri su večeras održali zadnji trening, prije sutrašnje utakmice sa Arsenalom.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply