XII. Maksimirske jeseni u parku Maksimir

XII. Maksimirske jeseni u parku Maksimir

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi, XII. Maksimirske jeseni, i ove  se godine održava u parku Maksimir.

Riječ je o tradicionalnoj sportsko-rekreacijskoj, kulturno-umjetničkoj i zdravstveno-preventivnoj manifestaciji koja se održava, dnas u utorak 15. rujna s početkom u 10:00 sati. Više od tisuću umirovljenika, koliko ih se prijavilo na ovu manifestaciju,  imat će priliku sudjelovati u likovnom stvaralaštvu ili u pjevačko – plesno zabavnom program, a svi su pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim programima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida, sluha i dr…

U kulturo- umjetničkom program nastupaju  brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a održat će se i natjecanje u a capella pjevanju. Također, posjetitelji  mogu sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama, razgledati izložbu likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije, uživati  u jutru poezije u paviljonu Jeka, ili pak sudjelovati na međunarodnom stučnom skupu na temu socijalnog poduzetništva – skrb za starije.

U sklopu programa umirovljenici iz cijele Hrvatske mogu se  natjecati i u zabavnim sportskim disciplinama, kao što su – ribolov, boćanje i šah, a četiri discipline za sudionike su organizirane i na stazi zdravlja. Za sve je sudionike  tradicionalno organiziran i besplatan posjet Zoološkom vrtu.

Leave a Reply