Izaberi, promijeni, kombiniraj, moto Europskog tjedna mobilnosti

Izaberi, promijeni, kombiniraj, moto Europskog tjedna mobilnosti

Grad Zagreb i ove godine organizira niz aktivnosti kojima će se uključiti u Europski tjedan mobilnosti, manifestaciju koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije, s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

Potpisivanjem Povelje o pristupanju Zagreba Europskom tjednu mobilnosti 2015., započeo je ovogodišnji 14. tjedan Europske mobilnosti, pod motom “Izaberi, promijeni, kombiniraj!.

-Ove se godine moramo vratiti na prvo mjesto gdje smo bili 2012. godine. Zato  pozivam sve sugrađane da sudjeluju u programima koje nudi tjedan mobilnosti. Krečite se što više, vozite bicikle, bavite se aktivnostima, to je preduvjet da se dobro osjećate i bolje funkcionirate u svakodnevnim aktivnostima.- rekao je Milan Bandić.

– Povećanje biciklističkih staza, vodnih površina, zelenih površina, kontinuitet sudjelovanja u Europskom tjednu mobilnosti i izvršavanje ciljeva koje smo naveli, to je bitno kod ocjenjivanja gradova u tjednu mobilnosti. Ove godine imamo preko 50 partnera i očekujemo veliki broj sudionika u Europskom tjednu mobilnosti.- rekla je Marinka Bakula Anđelić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Program tjedna mobilnosti možete vidjeti OVDJE.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply