Tomislav Stojak: „Građani prepoznaju mogućnost rješavanja konkretnih problema“

Tomislav Stojak: „Građani prepoznaju mogućnost rješavanja konkretnih problema“

Treći po redu „Zagrebački razgovori“ sa zastupnikom u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i potpredsjednikom zagrebačkog HNS-a Tomislavom Stojakom održani su ove subote u Trnskom. „Zagrebačkim razgovorima“ ovoga se puta pridružila i HNS-ova gradska zastupnica Vedrana Gujić.

U Trnskom posebno su isticani prometni problemi, osobito problemi nepropisnog parkiranja s kojima se suočavaju stanovnici svih dijelova Gradske četvrti Novi zagreb-zapad. Svake je godine sve više stanovnika i automobila, a manje parkirnih mjesta što građanima stvara ozbiljne probleme. Sugrađanima u Trskom obećan je ujedno i mali podvožnjak ispod pruge s ciljem bolje prometne povezanosti sa Savskim Gajem i ostalim dijelovima četvrti što nije realizirano, a problemi postoje i s asfaltiranjem ulica u pojedinim dijelovima naselja. Stanovnicima ovog dijela grada problem također stvara škola na Kajzerici. Djeca koja pohađaju tu školu nemaju potpunu uslugu s obzirom da dijelovi škole nisu u funkciji kako bi trebali biti. Probleme stvaraju kuhinja, učionice i klimatizacijski sustav same škole. U Trnskom postoji i problem trga koji je samo djelomično obnovljen.

„Pitanja koja su postavili građani Trnskog biti će proslijeđena gradonačelniku, gradskim pročelnicima i predstavnicima Gradske četvrti uz inzistiranje da se svaki pojedinačni problem pokuša riješiti. Informacije o tijeku rješavanja problema povratno će biti komunicirane sa sugrađanima“, rekao je Tomislav Stojak i pritom istaknuo zadovoljstvo što su građani prepoznali „Zagrebačke razgovore“ kao put prema konkretnom rješenju problema s kojima se svakodnevno suočavaju u Zagrebu.

Podsjećamo, „Zagrebački razgovori“ zamišljeni su kao javna, svima dostupna rasprava o kvartovskim problemima s kojima se susreću građani, a o kojima mogu bez bilo kakvih ograda razgovarati sa svojim zagrebačkim zastupnikom. Pokrenuo ih je gradski zastupnik Tomislav Stojak s ciljem otvaranja komunikacije s građanima o problemima s kojima se susreću u gradskim četvrtima i mjesnim odborima te njihovom razmišljanju o gradskoj politici. Dosadašnji „Zagrebački razgovori“ već su rezultirali konkretnim rješenjima određenih kvartovskih problema.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply