Održana humanitarna prodaja majica za 16. Terry Fox Run

Održana humanitarna prodaja majica za 16. Terry Fox Run

Humanitarnu trku Terry Fox Run, koja će se održati iduće nedjelje 20. rujna u 16 sati na zagrebačkom jezeru Jarun, danas su najavile brojne osobe iz javnog života humanitarnom prodajom majica ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici.

Poznate osobe prodavale su majice s vizualom akcije po simboličnoj cijeni od 50 kuna, a akciju su svojim dolaskom podržali i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, konzul Kanade u RH Bill McCrimmon, igrači KHL Medveščak Tom Zanoški i Nathan Perkovich, glazbenici Indira Levak, Ronald Braus i Carla Belovari, voditeljice Vlatka Pokos, Sonja Šarunić i Ana Radišić, književnica Sanja Pilić, glazbeni producent Tihomir Preradović, komičarka Marina Orsag te brojni građani Zagreba koji su kupnjom majica podržali ovu hvalevrijednu akciju. Majice je i ove godine osigurala tvrtka Cemex, jedan od partnera ovogodišnjeg izdanja akcije, a posebne su po tome što im se vizual mijenja svake godine. U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, u nedjelju 20. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali i kupnjom majice Terry Fox Run.

Humanitarna trka Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val, a pokroviteljstvo nad trkom velikodušno su prihvatili Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Svrha je ove akcije prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Od svog početka 2000. godine humanitarna trka na Jarunu okupila je više od 75.000 sudionika, a oni su uz tvrtke-donatore zaslužni za prikupljanje gotovo 4,9 milijuna kuna. Organizatori se nadaju da će ove godine, uz pomoć svih građana koji se uključe u akciju, uspjeti ostvariti ovogodišnji cilj i premašiti ukupan iznos od 5 milijuna kuna ukupno prikupljenih u 16. godina obilježavanja utrke u Hrvatskoj. Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstveni projekt koji ima za cilj istražiti najbolju kombinaciju citostatika u liječenju zloćudnih tumora. Sredstva prikupljena u okviru prošlogodišnjeg izdanja akcije Terry Fox Run upotrebljena su za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke i jajnika.

Leave a Reply